in anul 1997 luna noiembrie socrul meu a incheiat un contract de intretinere in favoarea cumnatului prin care a stabilit cuantumul intretinerii le suma de 1500 lei(noi) cedindu-i cota parte din casa mostenita de la soacra mea.Fac precizarea ca si sotul detine 1/8 din casa,dobindita in baza certicficatului de mostenitor dupa dezbaterea succesiuni dupa mama in luna octombrie 1997.In perioada 2003 ( data decesului socrului- tatal sotului) - 2008 sau intocmit inca doua certificate suplimentare de mostenitor din 1997,inclusiv au fost puse in discutie si bunuri apartinint socrului meu ne cuprinse in contractul de intretinere.Cu ocazia intocmirii certificatului suplimentar de mostenotor din anul 2008 sotul a aflat de existenta contractului de intreinere deoarece notara ia adus la cunostinta acet lucru motivat de faptul ca afost necesr verificarea contractului de intretinere pentru a se putea intocmi certificatul suplimentar de mostenitor( in acest supliment sau impartit certificate de actiuni ale ambilor parinti decedati).A solicitat anularea contractului de intretinere in anul 2011 luna ianuarie iar dupa 7 termene a fost respinsa actiunea ca fiind prescrisa in schimb a fost adminsa actiunea ca avind obiect.Precizam ca am invocat lipsa de discernemint la data itocmirii contractului de intretinere si lipsa adeverintei medecala - socrul avea 74 de ani si suferea de Parkinson avansat cu internari multiple inclusiv la pshiatrie.
Daca ma puteti lamuri cum se calculeaza termenul de prescriptie.