avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1312 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... termenul in care se poate solicita anularea unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

termenul in care se poate solicita anularea unui contract de intretinere

in anul 1997 luna noiembrie socrul meu a incheiat un contract de intretinere in favoarea cumnatului prin care a stabilit cuantumul intretinerii le suma de 1500 lei(noi) cedindu-i cota parte din casa mostenita de la soacra mea.Fac precizarea ca si sotul detine 1/8 din casa,dobindita in baza certicficatului de mostenitor dupa dezbaterea succesiuni dupa mama in luna octombrie 1997.In perioada 2003 ( data decesului socrului- tatal sotului) - 2008 sau intocmit inca doua certificate suplimentare de mostenitor din 1997,inclusiv au fost puse in discutie si bunuri apartinint socrului meu ne cuprinse in contractul de intretinere.Cu ocazia intocmirii certificatului suplimentar de mostenotor din anul 2008 sotul a aflat de existenta contractului de intreinere deoarece notara ia adus la cunostinta acet lucru motivat de faptul ca afost necesr verificarea contractului de intretinere pentru a se putea intocmi certificatul suplimentar de mostenitor( in acest supliment sau impartit certificate de actiuni ale ambilor parinti decedati).A solicitat anularea contractului de intretinere in anul 2011 luna ianuarie iar dupa 7 termene a fost respinsa actiunea ca fiind prescrisa in schimb a fost adminsa actiunea ca avind obiect.Precizam ca am invocat lipsa de discernemint la data itocmirii contractului de intretinere si lipsa adeverintei medecala - socrul avea 74 de ani si suferea de Parkinson avansat cu internari multiple inclusiv la pshiatrie.
Daca ma puteti lamuri cum se calculeaza termenul de prescriptie.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 09:16, 2 Decembrie 2011
Dreptul de proprietate este imprescriptibil.
da a fost respinsa corect ca prescrisa pt ca lipsa discernamantului este motiv de nulit rel si se prescrie in 3 ani de la data incheierii actului,in plus lipsa adeverintei nu este motiv de nulitate dc notarul a constatat cu propriile simturi ca domnul este in deplinatatea facult mintale
Termenul se calculeaza de la data cand ati aflat dvs. de acel contract, nu de la data intocmirii.
Ati aflat in 2008 dar nu precizati luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie si succesiune ludovicbutnaru ludovicbutnaru Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: In noiembrie anul trecut intre socrii mei si sotia mea cu mine am facut un Contract de Intretinere ... (vezi toată discuția)
Ptr mostenire la casa CALENCERASELA CALENCERASELA V-as ruga sa-mi raspundeti si mie la urmatoarele aspecte;In anul 1997 m-am casatorit cu sotul meu si am continuat la construirea casei socrilor mei,care era ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu drept de uzufruct viager Mihaela-Denisa Mihaela-Denisa Socrii mei au incheiat un Contract de intretinere cu drept de uzufruct viager in urma cu un an si jumatate(este vorba de un apartament) cu doua nepoate.Sotul ... (vezi toată discuția)