Multumesc pentru raspuns. Am mentionat deja in mesajul meu ca este nevoie de imputernicirea cuiva. Dar nu cunosc pe nimeni care sa ma poate ajuta in acest sens si doresc sa gasesc un avocat care sa se poata ocupa de aceste demersuri.
Intrebarea mea era: ce domeniu pot folosi in acest site in rubrica Cerere Oferta de servicii pentru a solicita o oferta de pret si pentru a gasi pe cineva dispus sa ma ajute.
Caut pe cineva - avocat, persoana administrativa - care sa ma ajuta in rezolvarea unor probleme administrative la Casa de Asigurari de Sanatate Bucuresti, Somaj si Pensii.
Mentionez ca locuiesc in strainatate, deci este nevoie de imputernicirea cuiva in acest sens.
Este vorba despre solicitarea anumitor formulare internationale ca E104, U1 si aducerea la zi a dosarelor de asigurari, pensie si somaj din Romania.
Am incercat sa solicit acest serviciu via Bursa de Sevicii dar nu stiu ce categorie/domeniu sa aleg din meniul din stanga pentru acet tip de servicii. Ma puteti indruma, va rog?
Parintii mei au divortat acum 10 ani fara a face partaj. Au ca proprietate comuna un apartament cu 2 camere in care acum stau mama mea cu fratele meu. Tatal meu a parasit in momentul respectiv familia si s-a recasatorit locuind de atunci la domiciliul sotiei sale. Acum s-au certat dar nu s-au despartit in acte, iar tata vrea sa se intoarca in apartamentul in care locuieste mama. Ce putem face sa impiedicam acest lucru????
Sunt 2 camere, mama sta in una, fratele meu cu prietena lui in cealalta, mama nu-l mai poate suporta pe tata, dar totusi in fata legii el cred are drept la apartament chiar in conditiile mai sus amintite. Este innaceptabila dupa mine o situatie de acest gen fara a exista totusi niste solutii.
Daca eu cu fratele meu ii platim chirie intr-o garsoniera putem in fata legii sa impiedicam intoarcerea lui in casa? partaj nu se poate face, nu avem posibiliate materiala pentru a sustine asa ceva. Nu am putea niciodata sa-i platim jumatate din casa.
Buna ziua, exista vreun termen conform legii in care o compania angajatoare poate da in judecata pe un angajat dupa incetarea raporturilor de munca cu acesta? sa presupunem ca respectiva companie ar aduce acuze angajatului ca nu a respectat confidentialitatea datelor. In ce termen din momentul incetarii contractului compania poate da in judecata angajatul?
1. In cazul in care medierea nu se solutioneaza cu un rezultat "pozitiv", urmatoarea etapa este cea de contestatie a deciziei la Tribunal? Daca la Tribunal se accepta din diverse motive decizia de desfiintare, desi exista dovezi ale ilegalitatii acestei decizii, cheltuielile de judecata vor fi suportate de catre cine? (presupunand ca este angajat un avocat care sa pledeze in acest caz)
2. Imi puteti recomanda un avocat pledant care sa ma reprezinte in acest litigiu de munca?
Decizia mi-a fost deja inmanata, deci este foarte urgent pentru mine sa merg mai departe.
Lucrez la o companie care a modificat CIM-ul, adaugand clauze care sunt contrare Codului Muncii.
Intrucat nu am fost de acord cu semnarea noului contract in forma propusa de companie, iar compania nu a acceptat nici un fel de negocieri, am primit o decizie de desfiintare a postului pe care il ocup.
Cum pot sa contest aceasta decizie, in ce masura ea sa fie anulata sau ce implicatii ar putea avea o astfel de contestatie?
Va rog sa imi dati orice sugestii. Multumesc