avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Activitate sghenghea

Activitate sghenghea

Vă multumesc pentru răspuns.
Data încetarii CIM este 1 Noiembrie 2019 - Desființarea locului de muncă - concediere individuală din legea 53/2003. Concediu crestere Copil in perioada Aprilie 2017 - Februarie 2019, apoi angajat cu jumatate de norma în perioada februarie - octombrie 2019 (beneficiind de stimulentul de inserție).

Dacă se consideră si CCC nu inteleg de ce mi s-a spus ca nu este eligibil pentru somaj?
Mi s-a explicat că cuantumul de muncă adunat conform simulării pe care a făcut-o calculatorul este de 11 luni și 9 zile. Din moment ce se ia în considerare si perioada CCC banuiesc ca nu ar trebui sa fie nicio problema. Am solicitat o adeverinta de la AJPIS pentru a o depune la dosarul pt. șomaj.
Doresc sa va descriu putin situatia. Sotia mea a lucrat în perioada martie 2016 - februarie 2017 cu norma redusa de 6 ore (cand a intrat in prenatal) apoi in Concediu CC. In februarie 2019 s-a reangajat, la o alta firma, tot cu norma redusa de 4 ore si a beneficiat de stimulentul de insertie pentru ca a intrat inainte de incetarea CCC. Acum in Noiembrie i-a incetat si ultimul contract de muncă si conform calcului făcut la Biroul pentru Somaj nu este eligibil.
As dori sa intreb daca perioada de CCC se ia in calculul șomajului? Am inteles ca exista OUG 111/2010 care ar oferi o solutie in acest caz. Ce ar trebui facut in mod concret.
Multumesc frumos
Bună seara. As dori sa știu cum se face calculul pentru indemnizatie de creștere copil în cazul în care exista un job part-time de 6 ore. Este suficient sa se lucreze 12 luni sau va trebui să se lucreze mai mult timp? Și ce ar fi de făcut în situația în care nu este suficientă norma de 6 ore, un alt job de cel puțin 2 ore ar rezolva problema? De asemenea as dori sa știu dacă în cazul în care norma este mai mare, sa zicem 10 ore, se scade perioada de 12 luni?
Vă mulțumesc.
Muțumesc pentru răspuns. Și cum poate fi împuternicit cineva?
Buna ziua,
Am o intrebare cu privire la cine poate ridica ajutorul social primit de la UE si in ce conditii. Cunosc pe cineva care lipseste din localitatea de domiciliu pentru o perioada lunga, iar cei de la primarie nu vor sa dea pachetul cu alimente familiei, nici macar sotiei si cer procura pentru acest lucru. Puteti sa-mi spuneti va rog cine poate ridica alimentele si ce se poate face in aceasta situatie? Este absurd sa ceara o procura.. care costa 40-50 de lei (mai bine ar cumpara alimente de acei bani).

Buna ziua
O lamurire va rog frumos. In cazul in care parintele (student) a accesat fonduri europene prin proiecte agricole (este vorba de un proiect mic, cu fonduri neimpozabile) mai poate beneficia de indemnizatie? Am nevoie urgenta de raspuns, daca se poate. Va multumesc frumos.
Am întâmpinat o problemă și vă cer sfatul în continuare.
Când soția s-a angajat angajatorul a întocmit o convenție pentru că ea era absolventă. În felul acesta angajatorul beneficiază de o subvenție de la stat. Ieri l-am sunat pe patron și mi-a spus că nu poate să desfacă contractul până nu vine această subvenție de la stat. Am sunat la Forțele de muncă și am aflat că subvenția va veni la începutul lunii februarie. Bebelușul s-a născut pe 6 decembrie asa ca risc să depășesc termenul de 60 de zile.

Ceea ce mi-a spus patronul este adevarat? Chiar nu se poate desface contractul de muncă? Sau probabil că dacă ar face asta ar pierde subvenția și de aceea nu vrea să suspende contractul. Ce mă sfătuiți să fac în această situație?

Mulțumesc foarte mult.
Mulțumesc foarte mult. Auzisem că trebuie să aștepte anumite zile, dar aceste informații mi-au fost de folos.
Există cumva un termen limită în care se poate depune dosarul pentru indemnizație?
Multumesc frumos.