avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Activitate andomar

Activitate andomar

Pentru o suprafata de 10 ha de padure detinuta cu acte de proprietate de o persoana fizica se depune vreo declaratie ,asa cum se depune pentru venitul agricol?
O persoana fizica detine o suprafata de teren agricol de 40 ha din care 20 ha cu acte de proprietate si 20 ha cumparate de la terte persoane pe baza de antecontract fara finalizarea actelor de vanzare cumparare ,dar le lucreaza pe toate si a cultivat pe cele 40 ha cereale ,le lucreaza independent,fara vreo forma de asociere...ce declaratie depune 200 sau 221?
O persoana care a achizitionat un apartament cu credit bancar este in imposibilitatea platirii ratelor ;o ruda de a sa in comun de acord cu proprietarul doreste sa-i plateasca ratele in continuare pana la expirarea creditului dar fara sa preia si contractul de credit ,iar la final sa intre cumva in posesia bunului respectiv se poate face ceva un act legal in acest sens intre cele doua parti,avand in vedere ca ramane creditul pe numele celui care l-a contractat si ratele le plateste de fapt alta persoana?
ce contributii salariale plateste o societate din iulie 2012 care are angajati pensionari cu timp partial de munca,a caror pensie este de 740 lei si peste 740 lei?
Ce act legal la notariat ar trebui sa faca doua familii care de comun acord vor sa predea si respectiv sa preia o casa de locuit prima,proprietaul in speta o da in administrare celeilalte,pe o perioada de cativa ani fara pretentii de chirie sau alte mijloace banesti ci doar spre folosire a bunului imobil cu tot ce cuprinde el cu conditia sa fie bine intretinut pana la intoarcerea proprietarului in tara.
Mentionez ca s-a facut un document de mana intre cele doua familii semnat de ambele parti dar s-ar dori si o autentificare notariala doar ca acum in tara nu este decat sotia proprietarului si cealalta familie.
Dobanzile si penalitatile platite la bugetul de stat aferente taxelor si impozitelor neachitate la termen sunt sau nu deductibile ?
Va rog sa imi dati varianta corecta de inregistrare in evidenta contabila a unei vanzari de mijloc fix ,mai exact,un imobil proprietatea unei societati comerciale.
Valoarea imobil. inreg in evid societatii este de 8012 lei,amortizarea calculata pana la data vanzarii =2668.93 lei,imobilul se vinde cu suma de 110000 lei,si nu se calculeaza tva la livrare fiind imobil vechi conf.art 141,alin 2,lit.f,desi societatea este inregistrata ca platitoare de tva.
VA MULTUMESC
Discuție impozit cladiri
in cat timp se anunta la serviciul de taxe si impozite locale scoaterea de la plata a unui imobil din patrimoniul unei societati ,care s-a vandut in cazul de fata pe 24.02.
2012 ?
Răspuns la discuția D112
pai eu cu zero le-am raportat pe toate dar nu s-a inregistrat decat impozitul pe salarii celelalte obligatii -nu cu toate ca pe formularul tiparit apar toate.
Deci in concluzie eu trebuie sa fac acum o rectificativa nu ce mi-au spus specialistii finantelor,asa am gandit si eu ca treb. sa fac ,dar......le-am respectat decizia
Discuție D112
Pentru luna ianuarie 2011,am depus o decl.112 cu 0,pentru ca nu aveam nici un angajat in acea luna,la ghiseu la anaf in termen si cu nr de inregistrare;iar acum cateva zile primesc o notificare de la anaf prin care mi se aduce la cunostinta ca nu am depus decl. 112 pentru 01.2011pt.toate celelalte contributii din d112 in afara de impozit pe salarii.Am intrebat la anaf si mi-au spus ca din cele 10 creante nu s-a inregistrat decat imp.pe salarii si sa depun inca o declaratie pe cd la ghiseu sa o suprascrie ceea ce am si facut .dar? surpriza ! cand am verificat pe site la stare declaratii imi apare eroare cu specificatia:A mai fost depusa o declaratie initiala valida pentru aceeasi perioada.Deci ,ce-i de facut?