avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Activitate RaduGheorghe

Activitate RaduGheorghe

Buna ziua. Sunt functionar public, cu functie de conducere, cu o vechime de 40 ani, vechime normala. Din septembrie 2010 sunt pensionat pe caz de boala, tot de la aceasta data am contractul de munca suspendat. Decizia de pensionare pe caz de boala este fara revizuire. Intrebarea mea este: se considera vechime in munca perioada in care contractul a fost suspendat? Cand pot iesi la pensie? Daca ma intorc la servici, trebuie sa renunt la pensia pe caz de boala?
Discuție taxarea inversa
Am o intreprindere familiala, cu obiect de activitate cultivarea de cereale. Am vandut productia pe anul agricol fara TVA, dar am cumparat samanta si desi pe factura vanzatorul mi-a scris taxare inversa, a calculat TVA si l-a adaugat la total. problema mea este urmatoarea: procentul nu e calculat 24% din valoare ci 20%. imi puteti spune cum se calculeaza totusi? imi tin singur evidenta contabila. Va multumesc.
Va rog sa imi raspundeti, cand pot iesi la pensie, avand in vedere ca sunt nascut in octombrie 1951 si am vechime in munca de 40ani. Va multumesc.