avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA taxarea inversa
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

taxarea inversa

Am o intreprindere familiala, cu obiect de activitate cultivarea de cereale. Am vandut productia pe anul agricol fara TVA, dar am cumparat samanta si desi pe factura vanzatorul mi-a scris taxare inversa, a calculat TVA si l-a adaugat la total. problema mea este urmatoarea: procentul nu e calculat 24% din valoare ci 20%. imi puteti spune cum se calculeaza totusi? imi tin singur evidenta contabila. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 10:23, 13 Ianuarie 2012
in cazul livrarilor de cereale se aplica masurile de simplificare prevazute la art. 160 alin. (2) lit. c din Codul fiscal, respectiv taxarea inversa .
clar in cazul d-voastra este eronat calculul tva-ului.
Masurile de simplificare se aplica numai daca ambii parteneri sint inregistrati in scopuri de tva. Daca II dvoastra nu este inregistrata in scopuri de tva, factura este corect intocmita cu tva. Daca II este platitoare de tva, atunci factura trebuia sa fie faca tva, II trebuind sa inregistreze taxarea inversa.

In ceea ce priveste procentul de tva, corect este ca val tva sa fie 24% din baza.
Daca suma nu este corect calculata, sau daca trebuia sa se aplice taxarea inversa, trebuie sa va adresati furnizorului pt a storna factura eronat intocmita si pt emiterea uneia intocmita corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxare inversa cf.oug 54/iunie 2010 ana_abo ana_abo Un SRL cu activitate 0111 cultivarea cerealelor... conform ord.54- art.160 CF-lit.c) va trece la procedura simplificata a tva, adica taxarea inversa? Cum se fa ... (vezi toată discuția)
Achizitie marfuri din state terte (non ue) vivisimi vivisimi O societate inregistrata in scopuri de TVA in Romania achizitioneaza din Ucraina seminte de floarea soarelui. Pentru aceasta achizitie societatea plateste TVA ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa cereale ramolex ramolex buna seara! in luna aprilie 2011 am incasat un avans in contul unei livrari de cereale pentru care am eliberat o factura cu tva 24%. dupa recoltare, va ... (vezi toată discuția)