Buna ziua, va rog frumos daca se poate sa ma lamuriti in niste aspecte. Cumnatul meu detine un astfel de teren pe legea 15/2003...el nu poate sa construiasca si as dori eu sa fac ceva acolo.
1. exista o modalitate ca dupa ce eu voi termina constructia pe numele lui bineinteles sa mi-o vanda mie sau printr-un act sa imi ateste dreptul de proprietate pe constructie pe durata de viata a acesteia?..daca da ce se intampla cu terenul...imi trece mie ca si drept de folosinta gratuita?... Problema e ca el vrea ca noi sa fim siguri ca investim acolo sigur si ca nu vor fi probleme din diferite motive.
2. Problema a doua e ca eu impreuna cu altcineva vrem sa facem acolo un duplex....in conditiile in care se poate face un act legal intre noi care sa imi ateste dreptul de proprietate pe constructie ..... aceasta se poate ulterior dezmembra...adica fiecare sa fim separati total?
3. Cand se aloca aceste terenuri....primaria iti impune si cum va arata casa ...adica e o problema sa o fac cum vreau eu...bineinteles in conditiile respectarii regimului de inaltime etc. Adica primaria imi poate spune ca nu am voie sa fac un duplex sau ceva de genu.
Multumesc frumos si astept un raspuns cat mai laborios se poate ca sa inteleg situatia pe deplin.