avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Activitate mirve

Activitate mirve

Am castigat procesul de granituire după 7 ani și după efectuarea a 3 expertize cadastrale, toate avizate de OCPI. Acum vrem să ajungem la zi cu actele pentru că avem pe teren o construcție la roșu a cărei autorizație de construire a expirat. Am mers la OCPI să întrebăm ce avem de făcut. În primul rand ni s-a cerut nomenclatorul stradal și am fost trimiși la primărie. Am depus cerere la primarie cu termen de rezolvare 30 de zile și când am primit actul am avut surpriza sa aflăm că avem alt număr pentru imobilul nostru. Dupa o luna, din nou la OCPI, ni se cere cadastru și intabulare.... Întrebarea e: ultimul raport cadastral judiciar avizat de același OCPI, pe baza căruia am primit hotărârea definitivă nu este suficient?
Am o casă la rosu a cărei autorizație de construire a expirat și nu am cadastru decât pe teren, pentru că sunt in proces de granituire cu unul dintre vecini., iar in urma a doua expertize judiciare granița diferă. Cineva vrea să cumpere casa înainte de încheierea procesului. Pot face cadastru si intabulare așa cum este proprietatea acum?
Suntem in proces de granituire de 5 ani. Avem 4 măsurători ale terenului, două înainte de proces, două în timpul procesului, în urma expertizelor judiciare, ambele avizate de OCPI... Coordonatele diferă în toate măsurătorile. Cum aflăm care este limita corecta dintre proprietăți?
Buna ziua, se poate face modificarea programului de vizita a minorulu din hotararea judecatoreascai la notariat, prin intelegerea părinților divortati?
Sunt bunica paternă a unui minor care locuiește cu mama lui, tatăl având dreptul la vizită și luare la domicilu a minorului două weekend -uri pe luna. In luna martie nu l-a putut lua tatăl in primul weekend pentru că mama a binevoit sa primească la domiciliul lor pe băiețelul sotului ei actual, care a venit din Anglia bunica lui și s-au autoizolat toti 4 ( 2 copii, sot, sotie)deși acesta ar fi trebuit sa se izoleze cu bunica la domiciliul ei si ar fi trebuit să vină de Paște la tată. După 2 saptamani ies din izolare și ar fi trebuit ca fiul meul sa-si poata vizită minorul băgat forțat în izolare. Mama refuză însă sa il lase invocând pandemia, de care ea însăși nu a ținut cont, punând-ul pe cel mic în contact cu cineva venit din zona afectată. Ea a încercat permanent împiedicarea întâlnirilor copilului său cu tatăl lui, iar acum profită de această situație de urgență, invocând interesul superior al copilului pe care ea însăși nu l-a respectat. Cum credeți că se poate recupera timpul atât de prețios de a fi împreună tatăl cu copilul lui și cu noi, bunicii paterni, dacă mama profită de orice ocazie să îl tina la distanță. Sunt 300 de km între orașele noastre, iar copilul e foarte atasat de noi. E in interesul copilului sa i se spuna ca tati nu este bun și nu trebuie sa se vadă amândoi? Ne-am protejat stand in casă și respectând toate regulile situației de urgență. Credeti ca luând copilul cu mașină personală 2 zile vom face ceva gresit? Copilul crede că nu vrem să îl luăm și e supărat...
Multumesc pentru precizări!
Multumesc pentru raspuns, suntem într-un proces de granituire, s-a făcut expertiza judiciara anul trecut, apoi s-a cerut avizarea de catre OCPI. Speram sa nu se împlinească anul, dar se pare ca poate dura mult mai mult, neexistând reglementate termene în asemenea cazuri.
Imi poate spune cineva daca există un termen pentru avizarea de catre OCPI a unei expertize judiciare cadastrale?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pare ca e greu de dat un raspuns la problema noastra. Desi suntem convinsi ca avem dreptate, avem acte, dovezi, se pare ca vom ajunge in instanta. Vecinii se bizuie pe relatii. Dar adevarul e doar unul. Sper ca in Romania sa mai existe oameni cu constiinta, si dreptatea sa fie de partea adevarului si nu de partea cunostintelor sau avantajelor materiale.
Buna ziua,
In anul 2008 am ridicat o casa pe un teren achizitionat legal cu cadastru si intabulare. Am construit casa conform proiectului si autorizatiei de constructie. In partea dreapta( cum privesti din strada)vecinatatea o constituia un teren. In partea stanga aveam deja un vecin ( primul din capatul strazii) cu casa in constructie iar delimitarea hotarului dintre noi era facuta cu un gard de plasa. Distanta intre cladirea noastra si gard la acel moment, conform prroiectului era de 0,35m, iar la el, cam aceesi distanta. Dupa ce am ridicat casa si am acoperit-o, am sistat lucrarile din lipsa de fonduri. Cladirea a ramas la rosu. Intre timp, vecinul a terminat constructia casei lui si a facut cadastrul si intabularea de final. Nu ne cunosteam prea bine si nu relationam. In scurt timp, la una din vizitele noastre la casa( pentru ca periodic mergeam sa verificam proprietatea) am avut surpriza sa constatam ca vecinul a construit un gard de beton lipit de casa noastra. L-am intrebat ce se intamplat si, ironic ne-a spus ca ne-am construit casa pe terenul lui. Bineinteles ca i-am spus la fel de ironic sa-si mute gardul acolo unde trebuie. In scurt timp am hotarat sa vindem constructia, deoarece din probleme personale, efortul de a o termina era prea mare sau chiar imposibil. Spre stupefactia noastra, toti clientii care veneau si isi exprimau dorinta sa o cumpere, in scurt timp se razgandeau. Am crezut ca treburile se vor rezolva. Anul trecut am chemat un cadastrist sa ne explice cum sa facem. Am chemat si cadastristul vecinului, pe toti la o discutie. Se pare ca vecinul a facut cadastrul pe proprie raspundere. Am facut o sesizare la oficiul de cadastru, dar problema nu s-a rezolvat, mai rau vecinul o tine sus si tare ca apa de pe acoperisul nostru se scurge la el si va trebui sa modificam proiectul casei, adica sa o daramam???? Un alt vecin vrea acum sa cumpere de la noi. El stie cum erau delimitarile initiale, dar a spus ca cedeaza cei 0,35m in favoarea celui care si i-a insusit cu de la sine putere. Problema e ca primul vecin nu vrea sa il lase sa termine constructia pe partea din spate, acolo unde a intrat pe terenul nostru, iar cel care vrea sa cumpere sta in cumpana. Am inteles ca trebuie sa facem o receptie partiala la primarie. Dar cum? Pentru ca, facand acum cadastrul, tinand cont de cadastrul vecinului, va trebui sa modificam proiectul, ceea ce nu mi se pare corect, atata timp cat am construit pe un teren castrat, intabulat, cu masuratori, conform unui proiect si a unei autorizatii de construire obtinute la acea vreme. Noi am hotarat sa mergem in instanta si am demarat actiunea. Nu inteleg de ce nu ne-au chemat vecinii in instanta, daca e vina noastra? Problema e ca litigiul se va rezolva in cativa ani. As dori sa stiu ce modalitati exista de a putea rezolva acest conflict care s-a nascut intre noi si vecini, pentru a putea vinde proprietatea acum? Multumesc!