avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Am construit o casa a cărei autorizație de ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Am construit o casa a cărei autorizație de construire D+P+2E ...

Am construit o casa a cărei autorizație de construire D+P+2E a expirat în 2011, iar in timpul construirii am facut podul mai inalt decat era in proiect. Casa este si acum la roșu. In 2016 am platit amendă pentru nerespectarea autorizației, dar nu am putut intra in legalitate deoarece aveam un proces de grănițuire cu unul din vecini care incălcase hotarul si nu puteam face cadastru in eterra. Procesul a durat aproape 8 ani, până in 1024, iar primaria ne-a dat in judecata anul trecut, pentru desființarea lucrării făcute fără autorizație, când încă nu aveam cadastrul nou, pentru că vecinii au refuzat să facă și ei din nou cadastrul, conform hotărârii judecătorești. Am fost în audiență la primărie după ce am făcut cadastrul și o expertiza tehnica pentru a obține o adeverință de edificare a construcției, dar aceasta ne-a fost refuzată, motivația fiind faptul că avem un proces pe rol. Am depus in aprilie actele pentru un nou certificat de urbanism, iar zilele trecute am intrat în posesia acestuia. Certificatul se raportează la un nou PUZ din 2023, iar casa noastră nu se încadrează în regimul de înălțime actual D+P+1E și nu putem utiliza acest certificat pentru modificarea podului casei. Am făcut apel pentru a cere intrarea in legalitate, iar următoarea înfățișare este în octombrie. Casa este de 18 ani la roșu, construita cu autorizație D+P+2E, iar PUZ-ul actual este doar D+P+1E. Va rog sa îmi spuneți dacă există vreo modalitate prin care să nu ni se demoleze jumătate de casă pentru că în 2023 s-a schimbat regimul de înălțime? În zona, vis a vis de casa noastră, peste strada sunt blocuri cu 4 etaje.
Ultima modificare: Marți, 5 August 2025
mirve, utilizator
Cel mai recent răspuns: mirve , utilizator 09:03, 15 August 2025
blocurile de 4 etaje sunt in acelasi PUZ?
Ultimul PUZ de zona este din 2023, un PUZ care permite diverse regimuri de înălțime pe parcele. Blocurile de vis a vis au fost construite acum cativa ani, ca si casa noastră, doar ca noi nu am putut finaliza construcția. Nu mai spun ca pe aceeași parcelă cu casa noastră, dar pe coltul opus este un bloc cu 3 etaje, iar vis a vis , pe alta parcelă este un bloc de 8 etaje. Certificatul nostru de urbanism actual ne impune un regim de înălțime D+P+1. Acest regim de înălțime este cel adoptat pentru construcțiile noi, doar ca se aplica și construcțiilor nefinalizate în termen.
Ultima modificare: Miercuri, 13 August 2025
mirve, utilizator
PUZurile se aprobă pe suprafețe clar delimitate. Imobilul dvs nu e în PUZ, nu vi se aplică
"pentru imobilul- teren şi/sau construcţii-, situat în judeţul Constanţa, municipiul Constanţa, Strada ×××××× nr. ×
×, sau identificat prin plan situatie,
în temeiul reglementărilor documentaţiei de urbanism, faza P.U.Z., aprobată prin Hotărârea Consiliului Local Constanţa nr. 177/27.04.2023,
în conformitate cu prevederile Legii nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii,republicată, cu modificările şi completările ulterioare,"

Asta este specificat în certificatul de urbanism... Ce să înțeleg?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 50/1991 rep. si act. Ovidiu Davidescu Ovidiu Davidescu Buna ziua Nefiind de profesie jurist imi este putin dificil sa interpretez un articol nou al legii 50/91 rep si act. Este vorba de art.11^1, lit.d)\"lucrări ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, suntem o comunitate de oameni intr-un haos urbanistic ... viorel.ionut86 viorel.ionut86 Buna ziua, Suntem o comunitate de oameni intr-un haos urbanistic numit Ilfov. Locuintele noastre (case cu regim de inaltime maxim P+1E+pod) se afla intre ... (vezi toată discuția)
Autorizatie si distante intre cladiri... marinelapolescu marinelapolescu Buna ziua, Am cumparat un teren, pentru a construi pe el un bloc. Am obtinut certificat de urbanism pt. p+2e+m, si eu voiam sa fac 3e, asa ca am scos un ... (vezi toată discuția)