avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Activitate hihahi

Activitate hihahi

Multumesc pentru raspuns.
Insa, intreb... cine aplica asta? Primaria? Instanta? Eu nu stiu care sa imi fie urmatorul pas concret ce trebuie sa il fac...
(Com. Tiganasi, jud Iasi)
Acum ce ar fi de facut?
Avocatul care s-a ocupat de procesul asta spune ca nu s-a gandit sa ceara si normele (numarul de norme alocate pentru 1 an de munca) si ca ar trebui deschis din nou in instanta un proces prin care sa anexeze procesului castigat si acele norme, dar asta dureaza mai mult de 6 luni.
Alte guri spun ca e treaba primariei cum calculeaza acei ani, insa ei spun ca nu pot face nimic.
Alte pareri?
Hotararea judecatoreasca prevede "reconstituire vechime in munca pentru anii ..... 7 ani....." atat. Obliga primaria sa faca asta si atat.
Angajatorul nu exista, e vorba despre fostul CAP si nu mai exista nici alte documente. Arhiva a disparut.
Buna ziua,

Mama mea a castigat un proces in instanta prin care obliga o anumita primarie sa reconstituie vechimea in munca din cauza faptului ca arhiva a fost pierduta.
Toate bune si frumoase pana la primarie...
Primaria recunoaste aceasta hotarare judecatoreasca dar spune ca in ea nu se precizeaza normele (fiecare an avea un numar de norme) dupa care sa calculeze cei 7 ani de munca si astfel situatia a ramas in aer.

Imi poate spune cineva ce trebuie facut?

Personal ma gandesc ca e treaba loc cum fac reconstituirea, sau trebuiau sa se prezinte la recurs daca ceva nu le era clar...
Este ok ce spun ei? Ii pot reclama undeva? Pot apela la alta institutie?
Buna ziua,

Am fost acum ceva timp in targul auto, doar ca nu am intrat in targ ci am lasat masina in parcarea din strada (regulamentar parcata) si avea in geamurile laterale aplicate o foaie a4 cu anunt de vanzare.
Dupa 10 min cand am iesit din targ, politia incerca sa ridice masina. Cand am ajuns au dat-o jos, si mi-au scris amenda. 2000 lei!
PV-ul abia acum l-am primit acasa ca nu il semnasem atunci. Pare in regula cu el.
Vreau sa rezolv in instanta aceasta problema.

Ce imi recomandari?
Mentionez ca in timpul manevrelor de ridicare/coborare au si zgariat jantele+bara fata, dar la ei nu am rezolvat nimic, doar in instanta, dar oricum cred ca is 2 chestii total diferite contestarea amenzii si ridicarea.
Pentru contestare, ce as putea face si ce sanse am?

Art.1. - Se interzice expunerea spre vânzare a autovehiculelor pe domeniul public din Municipiu. Expunerea spre vânzare se poate face doar în spaţiile special amenajate ( târguri auto, showroom, etc. ).

Art.2. - Se aprobă aplicarea unei sancţiuni pentru nerespectarea art. 1: amendă 2.000÷2.500 RON lei precum si ridicarea autovehiculului conform procedurilor stabilite prin HCL 107 / 2005.
Tocmai de la o firma care certifica ISO am primit si varianta low cost neacreditata :)
Si suna cam asa, 800 euro varianta acreditata si 250 neacreditata.

Ideea e ca tot ei, mi-au spus ca se poate participa la marea majoritate a licitatiilor cu cea neacreditata, doar ca eu nu pot crede asta pana nu mi se confirma din multe surse si cu argumente.

De aceea am scris aici, si in acelasi timp ma interesez pe unde pot sa aflu cum se lucreaza.
Din fisa de date nu se intelege clar nimic, si poate fi interpretata usor informatia. As putea intelege ca "similar" poate insemna si certificat neacreditat, dar daca nu este asa....!!?

Concluzia ar fi ca ISO acreditat se accepta sigur si fara discutii, dar nu pot trage o concluzie si in privinta ISO neacreditat, concluzie care m-ar interesa cel mai mult.

*R. la intrebare: Avand in vedere ca certificarile astea la noi in tarisoara asta sunt doar ca sa fie, cred ca merita o certificare cat mai ieftina daca este posibil.

[Editat - 2.8. din Regulament: Poti apela la functia de citare dintr-un mesaj anterior al altui utilizator cu conditia ca acest citat sa nu se afle pe aceeasi pagina si sa fie doar fragmentul la care te referi. Te rugam sa nu exagerezi cu citarea intregului mesaj daca nu e necesar. ]
Multumesc, insa eu nu am gasit in fisa de date (din vreo 10 studiate pana acum) cuvantul "Acreditat" in sensul de documente emise de organisme acreditate.

exemplul 1:
"certificat care atesta faptul ca operatorul economic are implementat sistemul de calitate .............. sau certificate echivalente emise de oranisme stabilite in alte state ale Uniunii Europene"

exemplul 2:
"ofertantul va prezenta un certificat emis de un organism independent care atesta ca acesta are impementat si mentine......... sau echivalent"

exemplul 3:
"prezentarea certificatului ........(Sau echivalent)"

exemplul 4:
"se vor prezenta certificate ISO..... sau echivalente"

In cazul asta, cum este? Ce pot intelege de aici?
Sau exista vreun articol in vreo legislatie care sa specifice tipul de certificate ISO?
Va salut.
Intentionez sa achizitionez un certificat ISO (defapt 2, ISO 9001 si ISO 14001) necesare participarii la licitatii de constructii.
Am ceva oferte de la anumite firme si preturile difera enorm in functie de acreditare:
-certificare ISO acreditata
-certificare ISO neacreditata

Mi s-au oferit aceste 2 variante, cum am mai spus diferenta fiind in pret.

Nu stiu exact ce inseamna asta (diferenta dintre ele) si nici nu stiu daca este deajuns de exemplu un certificat ISO neacreditat (cel mai ieftin).

As dori sa ma lamureasca cineva in acest sens si sa mi se spuna si daca este necesar doar certificatul sau trebuie si documentatia (mi se ofera si doar certificatul la un pret mai mic).

Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Taxa caiet de sarcini
pai eu iau anunturile de intentie din seap(e-licitatie), dar nu am gasit acolo si documentatie.

acum observ ca doar la anunturile de participare este si documentatia...

eu am cerut caietul de sarcini unei firme care am gasit-o la anunturile de intentie, si acolo nu se gaseste si caietul de sarcini...

deci banuiesc ca odata ce este publicat anuntul de intentie pe e-licitatie.ro, automat se merge pe OUG 34. gresesc cumva?
Răspuns la discuția Taxa caiet de sarcini
gasit!

Art. 40
(1) Autoritatea contractantă are obligaţia de a asigura obţinerea documentaţiei de atribuire de către orice operator economic prin asigurarea accesului direct, nerestricţionat şi deplin, prin mijloace electronice, la conţinutul documentaţiei de atribuire.
(2) Prin excepţie de la dispoziţiile alin. (1), în situaţia în care ataşarea documentaţiei de atribuire în SEAP nu este posibilă din motive tehnice imputabile operatorului SEAP, autoritatea contractantă are obligaţia de a pune la dispoziţia oricărui operator economic care a înaintat o solicitare în acest sens sau, după caz, căruia i s-a transmis o invitaţie de participare, a unui exemplar din documentaţia de atribuire, pe suport hârtie ori pe suport magnetic.
(3) În cazul prevăzut la alin. (2), autoritatea contractantă are obligaţia de asigura obţinerea gratuită a documentaţiei de atribuire pentru orice operator economic care o ridică direct de la sediul autorităţii contractante sau de la altă adresă indicată de acesta. În cazul în care documentaţia este transmisă prin poştă, autoritatea contractantă are dreptul de a solicita operatorilor economici care vor să beneficieze de această facilitate o plată care nu trebuie să depăşească însă costul aferent transmiterii documentaţiei respective.

deci e gratuit daca mergi sa il iei de la ei.zic eu ca pot cere o taxa a foilor in limita bunului simt...
NICI INTR-UN CAZ 200 LEI CUM MI S-A CERUT MIE!!!