avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Taxa caiet de sarcini
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Taxa caiet de sarcini

Cum se stabileste taxa unui caiet de sarcini? Am incercat participarea la o licitatie si mi s-a parut cam mare pretul unui caiet de sarcini si anume 200lei, si licitatia nici nu are o valoarea prea mare.
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 10:18, 26 Martie 2012
Daca licitatia este dupa OUG 34, ANRMAP nu accepta vanzarea documentatiei.
Daca nu este, trebuie respectate principiile din OUG 34, respectiv valoarea trebuie sa acopere doar costurile multiplicarii si eventual a expedierii.
Puteti cere clarificari, sau contesta, daca vi se pare nelegala taxa.
multumesc mult

am cautat in OUG 34,dar nu am gasit nimic despre pretul unui caiet de sarcini.
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2012
hihahi, utilizator
gasit!

Art. 40
(1) Autoritatea contractantă are obligaţia de a asigura obţinerea documentaţiei de atribuire de către orice operator economic prin asigurarea accesului direct, nerestricţionat şi deplin, prin mijloace electronice, la conţinutul documentaţiei de atribuire.
(2) Prin excepţie de la dispoziţiile alin. (1), în situaţia în care ataşarea documentaţiei de atribuire în SEAP nu este posibilă din motive tehnice imputabile operatorului SEAP, autoritatea contractantă are obligaţia de a pune la dispoziţia oricărui operator economic care a înaintat o solicitare în acest sens sau, după caz, căruia i s-a transmis o invitaţie de participare, a unui exemplar din documentaţia de atribuire, pe suport hârtie ori pe suport magnetic.
(3) În cazul prevăzut la alin. (2), autoritatea contractantă are obligaţia de asigura obţinerea gratuită a documentaţiei de atribuire pentru orice operator economic care o ridică direct de la sediul autorităţii contractante sau de la altă adresă indicată de acesta. În cazul în care documentaţia este transmisă prin poştă, autoritatea contractantă are dreptul de a solicita operatorilor economici care vor să beneficieze de această facilitate o plată care nu trebuie să depăşească însă costul aferent transmiterii documentaţiei respective.

deci e gratuit daca mergi sa il iei de la ei.zic eu ca pot cere o taxa a foilor in limita bunului simt...
NICI INTR-UN CAZ 200 LEI CUM MI S-A CERUT MIE!!!
Repet: Verificati daca achizitia se efectueaza dupa OUG 34. Achizitia se poate efectua si dupa alte norme si atunci prevederile OUG 34 nu sunt aplicabile, Daca se efectueaza dupa OUG 34, documentatia se publica integral in SEAP si nu are de ce sa se vanda.
pai eu iau anunturile de intentie din seap(e-licitatie), dar nu am gasit acolo si documentatie.

acum observ ca doar la anunturile de participare este si documentatia...

eu am cerut caietul de sarcini unei firme care am gasit-o la anunturile de intentie, si acolo nu se gaseste si caietul de sarcini...

deci banuiesc ca odata ce este publicat anuntul de intentie pe e-licitatie.ro, automat se merge pe OUG 34. gresesc cumva?

Alte discuții în legătură

Cerere de oferta servicii in cadrul proiect posdru (partener autoritate publica) carmenbucur carmenbucur Suntem o institutie publica, partenera in cadrul unui proiect Posdru. Trebuiesc achizitionate servicii formare profesionala din anexa 2B in val>30 000 ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea achizitionarii caietului de sarcini ankalaura85 ankalaura85 Buna ziua! Cunosteti cumva vreo reglementare legala prin care un participant la o licitatie este obligat sa cumpere de la autoritatea contractanta caietul de ... (vezi toată discuția)
Licitatie constructie 100 miliarde ron katya24 katya24 Buna ziua. Pentru a participa la o licitatie in privinta executarii unei constructii cu statul, in valoare de aproximativ 100 miliarde ron, care ar putea fi ... (vezi toată discuția)