avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Activitate nyusziful

Activitate nyusziful

Buna ziua, asociatia despre care scriu, urmeaza sa ajunga la termen peste 2 saptamani.
Dupa acest moment dorim dizolvarea si radierea ei.
In acest caz, se mai face Hotarare AGA? Sau se face direct o cerere la instanta, pentru a constata ca aceasta a ajuns la termen, si sa dispuna dizolvarea, urmata de lichidare/radiere?
Daca se merge direct la instanta, atunci, cine poate face aceasta cerere, in conditiile in care daca e facuta dupa ajungerea la termen, membri acesteia nu mai sunt membri? Poate tot presedintele sa o faca, in calitate de "orice prsoana care justifica un interes?"

Va multumesc foarte mult!
Contract de munca pe perioada nedeterminata incheiat pe locul de munca al unei salariate in concediu crestere copil

Buna ziua,
ce se intampla in situatia aceasta: in locul unei salariate care a plecat in CCC, angajatorul a angajat o persoana cu contract pe perioada nedeterminata,
La momentul la care a revenit din CCC salariata care avea dreptul asigurat de lege de altfel, acesta a desfacut contractul de munca incheiat pe perioada nedeterminata, motivul din decizia emisa fiind desfiintarea postului, motivat de faptul ca salariata a revenit din concediu, si ca nu poate sustine din punct de vedere economic - fara dovezi, doua posturi similare, insa totusi pe acest post pseudo desfiintat, ramanand angajata revenita din CCC. Este legala o asemenea pozitie? Adica, este normal sa incheie cim-uri pe perioada nedeterminata si apoi sa afirme ca a fost o greseala, incetand mai apoi contractul nedeterminat?
Va multumesc!
Buna dimineața, va mulțumesc tare frumos și dvs.pentru opinie!


Va mulțumesc mult pentru răspuns!

Voinea Liviu a scris:

Bineinteles ca se poate.
Cu sanse mari de reusita fata de probele care sustineti ca exista.

Buna ziua. Cum poate fi recuperata suma de bani platita in urmatoarea speta: cumparatorul face o comanda pe whatsapp pentru niste produse. In urma acesteia societatea vanzatoare ii emite factura privind plata, promitand livrarea la data de ..... Persoana fizica achita produsele, si asteapta livrarea care nu mai are loc. Ulterior acestei date, persoana fizica reuseste sa incheie un contract cu societatea privind bunurile, in care este specificat ca pretul a fost achitat in integralitate (cu dovada op-uri), respectiv se stabileste o data noua de livrare. Nici la aceasta data nu se face livrarea. Persoana fizica notifca in vederea restituririi sumei de bani, fara raspuns.
Se poate solicita pe instanta rezolutiunea contractului - chiar daca e incheiat ulterior efectuarii platii? Cu consecinta repunerii partilor in situatia anterioara?
Multumesc!
Uzucapiune pe o constructie

Buna ziua. Se poate uzucapa o jumatate de casa? (in conditiile in care sunt platite impozitele si taxele dintotdeauna de uzucapant, si au trecut peste 20 de ani de la decesul proprietarului tabular inscris pe jumatatea care se vrea a fi uzucapata).
Sau uzucapiunea se aplica exclusiv terenurilor?
Multumesc!
Răspuns la discuția CIM cu program 2 ore pe zi
Va mulțumesc mult pentru interesul dat!
Răspuns la discuția CIM cu program 2 ore pe zi
Nu suntem indeciși. Dar e o lucrare care va tine o luna. In fiecare zi avem voie pe șantier 2 ore pt lucrarea noastră, în funcție și de restul de antreprenori. Deci nu ține de noi. Angajații știu asta, sunt muncitori in șantier și astfel abia pot lua și alte lucrări. De asta incercam să căutăm soluția legală.
Răspuns la discuția CIM cu program 2 ore pe zi
Va mulțumesc, deci nici asta nu ar rezolva problema noastră...
Răspuns la discuția CIM cu program 2 ore pe zi
Va mulțumesc mult! Dar asta înseamnă că obligatoriu trebuie și program fix? Sau e ok sa fie doar individualizat....adică scriem:
2 ore pe zi/individualizat, 20 ore pe săptămână