avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1397 soluții astăzi
Forum Activitate abucsa

Activitate abucsa

Sunt beneficiara pensiei alimentare din 2006 in baza unei Hotarari Judecatoresti in cuantum de 25% din veniturile lunare nete . Suma primita lunar de mine este de 167 lei
Tatal meu este inspector (studii superioare) la o primarie si are venitul anual realizat din raport de serviciu achitat de primarie mult mai mare. Mentionez ca nu are venituri din alte surse , numai ca functionar public . Am vazut asta din declaratiile de avere postate pe net.
Am facut adresa la Primarie solicitandu-le baza de calcul lunar aplicata in cuantum de 25% din veniturile nete realizate si am depus si copii xerox dupa declaratiile de avere ale tatalui meu. Primesc urmatorul raspuns ca " salariatul a beneficiat de venituri care nu fac obiectul bazei de calcul a pensiei alimentare si ca baza de calcul a salariatului tine de interesul privat al acestuia"".
Nu mai inteleg nimic. Din ce se compune venitul net realizat de un functionar public ,conform legii din care se retine pensia alimentara? Exista o legislatie care reglementeaza venitul net realizat?

Răspuns la discuția Pensie Alimentara
Nu s-a inteles mesajul. Exista hotarare judecatoreasca in care se specifica " majoreaza pensia de intretinere la 25% lunar din veniturile lunare nete prezente si viitoare obtinute de parat pana la majorat sau alte dispozitii legale"
Lui nu-i retine 25% din venit ,institutia la care lucreaza (nu aplica sentinta judecatoreasca) .
Multumesc celor care mi-au raspuns
Sunt beneficiara pensiei alimentare din 2006 in baza unei Hotarari Judecatoresti in cuantum de 25% din veniturile nete . Suma primita lunar nu a depasit 167lei lunar.
Tatal meu este inspector (studii superioare) la o primarie si are un venit net mult mai mare . Am vazut asta din declaratiile de avere postate pe net. Ce pot sa fac pentru a primi retroactiv diferenta care nu mi-a fost platita si ulterior sa-mi achite suma stabilita prin Hotararea Judecatoreasca valabila si in prezent?