Sunt beneficiara pensiei alimentare din 2006 in baza unei Hotarari Judecatoresti in cuantum de 25% din veniturile nete . Suma primita lunar nu a depasit 167lei lunar.
Tatal meu este inspector (studii superioare) la o primarie si are un venit net mult mai mare . Am vazut asta din declaratiile de avere postate pe net. Ce pot sa fac pentru a primi retroactiv diferenta care nu mi-a fost platita si ulterior sa-mi achite suma stabilita prin Hotararea Judecatoreasca valabila si in prezent?
retroactiv nu cred ca se poate obtine deoarece instanta va considera ca nu a-ti avut nevoie de o suma mai mare deoarece nu a-ti solicitato anterior...ce se poate face in prezent este sa solicitati in instanta marirea alocatiei din momentul de fata, bineanteles impreuna cu parintele la care va aflati...
Pensia de intretinere va fi majorata daca dumneavoastra sesizati instanta de judecata (judecatoria in a carei raza teritoriala domicliati dumneavoastra sau paratul, intrucat legiutorul a instituit in materie de pensie de intretinere competenta teritoriala alternativa ).
Calitate procesuala activa aveti dumneavoastra, odata cu implinirea varstei de 18 ani.Altminteri , reprezentantul legal al dumneavoastra are posilitatea de sesiza instanta de judecata , in vederea transarii acestui diferend .
De la data introducerii actiunii, pensia de intretinere va fi datorata , in raport de venitul net obtinut, demonstrat scriptic , printr-un inscris eliberat de ITM , Administratia Financiara sau de catre societatea la care tatal dumneavoastra presteaza o activitate remunerata.
Cu privire la faptul neplatii, dumneavoastra va puteti raporta numai la plata pensiei de intretinere din ultimii trei ani.
Oameni buni, ce sa faca ea in instanta ca are deja hotarare cu maximul de pensie posibil legal!??
Trebuie vazut ce scrie in hotarare, facut adresa la angajator pentru explicatii referitoare la compunerea venitului net...
Alte discuții în legătură
Pensie alimentara
iuliana80
Buna ziua! Venitul lunar este alcătuit dintr-un salariu de baza la care se adaugă sporuri de noapte, weekend, sarbatori legale, plus tichete de masa. Pensia ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara
vestha12
as dori sa va adresez o intrebare in legatura cu pensia alimentara ce trebuie sa o primesc de la tatal meu. Am 19 ani sunt in cl. A 12-a si am primit pensia ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara.
anonim89
Buna ziua,
Incep prin a va spune ca am varsta de 21 de ani. sunt student anul 3 la una dintre universitatile din bucuresti la zi. tatal meu este divortat de ... (vezi toată discuția)