avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters237549

Activitate ContSters237549

Răspuns la discuția partaj bunuri la divort
indirect, adica i-a dat bani baiatului sa achite rata, in locuinta stau doar proprietarul si sotia s-a achitat cca 20%, bunurile mobile unt de folosinta comuna
Buna ziua. Baiatul meu a achizitionat cu doi ani inainte de casatorie un apartament cu credit ipotecar avand tatal coplatitor, apartament ale carui rate au fost in mare masura 85% platite de tatal coplatitor, de cele mai multe ori indirect.
Sotia a facut un credit de nevoi personale si a achizitionat bunuri mobile tot inainte de casatorie.
Dupa 7 ani de casnicie, ce drepturi au fiecare asupra acestor bunurilor mobile si imobile?
Răspuns la discuția Fonduri Nerambursabile pt tinerii
Tinerii pot primi bani pentru demararea unei afaceri. Ei pot primi pana la 50% din valoarea necesara stabilita prin Planul afacerii, dar nu mai mult de 10000 euro. In concluzie, daca nu aveti nici un ban, nu puteti intra in acest program. Exista insa solutia ca partea dv. sa va fie acordata de o institutie bancara, sunt cateva care sustin initiativele tinerilor.

Pentru cea de-a doua intrebare am extras de pe site-ul MADR:
<<Pentru a putea primi fonduri nerambursabile trebuie să întocmiţi un proiect.
Proiectul trebuie să conţină cererea de finanţare (un document tip care se
completează pe baza modelului oferit gratuit de APDRP), precum şi o serie de
documente justificative, care diferă în funcţie de tipul investiţiei alese.
Proiectul, în funcţie de valoarea financiară a acestuia, poate fi alcătuit de către
dumneavoastră sau puteţi opta pentru:
- Instituţii ale statului abilitate în acest sens, în speţă Agenţia Naţională de
Consultanţă Agricolă prin cele 42 de Oficii Judeţene de Consultanţă Agricolă
(Telefoane: 021/ 312.46.20; 312.46.27, Fax: 021 / 312.46.43; e-mail:
agentiaagricola@anca-maap.ro; website: www.consultantaagricola.ro).
- Instituţii private de consultanţă care oferă contra unui comision asistenţă
completă pentru întocmirea proiectului (studiul de fezabilitate, planul de afaceri,
diferite studii, bugetul proiectului, ş.a.). >>
Pentru a putea da un raspuns competent, este nevoie de mai multe detalii, asa, in general, sunt sprijinite in diverse moduri IMM-urile care au activitate in ultimii doi ani si nu sunt pe pierdere si nu au datorii la stat. Persoanele fizice sunt sprijinite doar in mediul rural, sub angajament ca vor infiinta SRL sau PFA, dar si aici sunt ceva cerinte. Mai exista programe guvernamentale pentru tineri, sau pentru START-upuri. Sfatul meu este sa consultati un expert accesare fonduri europene, sau o firma de consultanta.
Contorul de energie termica inregistreaza si volumul de apa care trece prin el. Eu, ca specialist cu experienta intr-o unitate de furnizare a energiei termice va sfatuiesc urmatoarele :
- verificati daca aparatul este in termenul de verificare metrologica.
-daca da, cititi cateva zile aparatul, notand toate datele : energie termica, debit, timp.Ar fi bine sa cititi chiar de doua ori seara si de doua ori dimineata la interval de o ora,pentru a vedea cata apa este furnizata, fara ca locatarii sa stie acest lucru, pentru a va convinge daca sunt furturi de apa.
- in mod normal, aparatul daca este verificat si etalonat la termen este impartial. El stie ca energia este proportionala cu volumul de apa si cu diferenta de temperatura intre tur si retur. deci ar trebui sa aveti incredere in el.
- Daca diferentele de apa intre masuratorile de dimineata (cand majoritatea lipsesc)si cele de seara cand toti sunt acasa, difera substantial, inseamna ca intr-adevar sunt furturi de apa. Va asigur ca multa lume o foloseste pentru spalat rufe deoarece este o apa tratata, fara duritate, la unitatea unde am lucrat am fost nevoiti sa o coloram in albastru ca sa nu se mai fure.
In cazul in care aparatul este cu termenul de verificare depasit, aceasta este culpa doar a furnizorului, dar facturarea se poate face conform legislatiei prin asimilare a perioadei de facturare cu o alta perioada in care contorul a functionat corect.
Nu am inteles din ce cauza trebuie incheiat un proces verbal pentru confirmarea pierderilor, deoarece si daca sunt si daca nu sunt, acest lucru se inregistreaza de aparat.
- daca inregistrarile aparatului de masura sunt considerate de dv. prea mari dar nu ati identificat nici in apartamente nici subsol,nici in aval de aparat o scurgere de apa sau un furt, puteti contesta inregistrarile aparatului de masura, acesta se sigileaza, se verifica la o terta persoana si functie de rezultatul verificarii, plateste cine a gresit, adica daca este bun, plateste cine a cerut verificarea, daca nu, plateste furnizorul si reconsidera si inregistrarile lui pentru facturare.
Răspuns la discuția Calcul contributii PFA 2014
Da, ati inteles corect, pe langa cheltuielile efectuate pentru desfasurarea activitatii, se scad si CAS-ul si CASS-ul.
Răspuns la discuția Calcul contributii PFA 2014
La venitul net datorati 16% impozit si 5.5% CASS . Pentru CAS se achita 31.3% aplicat la o suma stabilita de dv.prin Declaratia 600 . Suma trebuie sa se incadreze intre 35% din salariul mediu brut si de cinci ori salariul mediu brut.
Răspuns la discuția Contestatie
Deoarece avariile sunt relativ minore, Politia nu a intocmit la fata locului un proces verbal de constatare, desi a fost anuntat telefonic accidentul, s-a ajuns la intelegerea partilor. La solicitarea societatii de asigurari, Politia a trimis o adresa din care reiese vinovatia soferului care circula pe drumul principal, deoarece 'trebuia sa acorde prioritate de dreapta soferului care iesea dintre blocuri". Aceasta adresa intrebam unde si daca poate fi contestata.
Discuție Contestatie
Accident usor fara victime, autoturism firma ce circula pe strada Dragos-Voda, cu un autoturism persoana fizica ce vine din dreapta dintre blocuri de locuinte pe Aleea Dragos-Voda. Deoarece pagubele sunt mici si persoana fizica avea ceva probleme personale, s-a convenit sa se inteleaga si sa se repare masina de firma, pe RCA-ul celalalt. Ulterior, dupa constatarea agentului asigurator, persoana fizica "intervine" si la solicitarea firmei de asigurari catre Politie privind stabilirea vinovatiei ( la fata locului nu s-a facut), soferul de pe masina de firma este declarat vinovat.
Intrebare:
Cum si unde se poate contesta solutia data de Politie, in cond. in care in Regulament Codului rutier la art. 134 se mentioneaza foarte clar ca cel care iese din zona rezidentiala trebuie sa acorde prioritate?
Răspuns la discuția Declaratie 600 PFA
Declaratia 600 se refera la contributia de asigurari sociale ( CAS ). Aceasta contributie este optionala pentru cei care obtin venituri mai mici de 35 % din salariul mediu adica 804 lei/luna.