avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie

Accident usor fara victime, autoturism firma ce circula pe strada Dragos-Voda, cu un autoturism persoana fizica ce vine din dreapta dintre blocuri de locuinte pe Aleea Dragos-Voda. Deoarece pagubele sunt mici si persoana fizica avea ceva probleme personale, s-a convenit sa se inteleaga si sa se repare masina de firma, pe RCA-ul celalalt. Ulterior, dupa constatarea agentului asigurator, persoana fizica "intervine" si la solicitarea firmei de asigurari catre Politie privind stabilirea vinovatiei ( la fata locului nu s-a facut), soferul de pe masina de firma este declarat vinovat.
Intrebare:
Cum si unde se poate contesta solutia data de Politie, in cond. in care in Regulament Codului rutier la art. 134 se mentioneaza foarte clar ca cel care iese din zona rezidentiala trebuie sa acorde prioritate?
Cel mai recent răspuns: ContSters237549 , utilizator 19:06, 5 Februarie 2014
Buna seara!
Persoana care a fost declarata vinovata de producerea accidentului si pe numele careia s-a incheiat procesul verbal, poate contesta procesul verbal verbal de constatare a contraventiei in termen de 15 zile de la data comunicarii.Trebuie sa propuna probe(cu martori) in instanta si sa-si dovedeasca nevinovatia pentru a se anula procesul verbal.
Constatările agentului de politie se bucura de o prezumtie de legalitate si veridicitate. Aceasta prezumtie nu este absoluta putand fi rasturnata prin probe. Asadar, constatarile agentului de politie pot fi combatute si procesul-verbal poate fi anulat.
Deoarece avariile sunt relativ minore, Politia nu a intocmit la fata locului un proces verbal de constatare, desi a fost anuntat telefonic accidentul, s-a ajuns la intelegerea partilor. La solicitarea societatii de asigurari, Politia a trimis o adresa din care reiese vinovatia soferului care circula pe drumul principal, deoarece 'trebuia sa acorde prioritate de dreapta soferului care iesea dintre blocuri". Aceasta adresa intrebam unde si daca poate fi contestata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident, masina lovita din spate mic1976 mic1976 Am avut un accident de masina fiind lovita din spate de un alt autoturism. M-am aflat pe un drum secundar si vroiam sa ma deplasez spre dreapta.Am semnalizat ... (vezi toată discuția)
Vinovatul unui accident rutier refuza sa imi dea copia politei rca Cornea444 Cornea444 Am fost implicat intr-un accident rutier in care nu m-i s-a acordat prioritate, agentul de politie constatand acest fapt. Evenimentul s-a produs astfel: In ... (vezi toată discuția)
Obtinere vinovat accident circulatie cu pv contestat AbcdefGH182 AbcdefGH182 Buna ziua, In urma cu ceva timp masina personala, parcata fiind, a fost lovita de un alt autoturism. A avut loc un accident intre 2 vehicule A si B. Pe ... (vezi toată discuția)