avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Activitate marsta

Activitate marsta

Mulțumesc.
Buna ziua, am fost operata în urma cu câteva luni de sindrom de tunel carpian. Astăzi am văzut într un document ca este considerata si ca se declara ca boala profesionala . Am beneficiat doua săptămâni de CM, apoi m am întors la serviciu și mi am reluat activitatea destul de agresiva pt aceasta boala. Cine ar trebui sa facă declararea boliii? În situația data nu mai continua activitatea la acest loc de munca, deja se agravează și la mana stânga.
Mulțumesc.
Buna ziua, se poate acționa în judecată un angajat care a adus ofense grave superiorului direct? Este de neacceptat un astfel de comportament.
Mulțumesc.
Răspuns la discuția Instruirea noului angajat
Desigur că știu de Legea 53, trist e că angajatorul, instituție de stat prin managementul nepregătit, încalcă drepturile angajatului.
Nu e admisibil sa te pună în prima zi sa bâjbâi in organizarea haotică și să aștepte să te pliezi. și să ai eficienta.
Se explică de ce sta angajatul o lună și pleaca.
Nu am semnat decât CIM, SSM, SU.
Fisa postului la doua sapt, am cerut-o.
Mi s a răspuns că era publicată odată cu anunțul de angajare, E ok fara a fi semnată de angajat? Nu știu criteriile de evaluare, ROF, Roi- e datoria mea să le caut pe site ul instituției? Eu cred că ar fi trebuit sa mi se prezinte, sa se aplice un timp minim de prezentare a instituției
Mă interesează dacă e reglementată în vreo lege obligativitatea angajatorului de a asigura instruirea inițială a angajatului: prezentare ROI, Rof, fisa post, proceduri interne, organigrama, sisteme de management....sa ii fie prezentată organizația, persoanele ...
E ok că în prima zi sa intre direct in activitate, motivația fiind că nu a fost personal anterior și lucrurile au rămas nefăcute.
,...
Multumesc.
Buna ziua, in cadrul unei companii de stat pot lucra în cadrul aceluiași birou soțul și soția, soțul fiind șeful de serviciu in care lucrează soția?
Mai sunt inca 2 colegi in cadrul aceluiași birou, a căror activitate este afectată de atitudinea celor doi.
Exista vreun act care sa facă referire la aceasta situație? Unde as putea căuta informații?
Mulțumesc.
Am aflat ca sunt in somaj tehnic doar cand contabila mi a trimis mail cu statul de plata pentru luna aprilie (dupa 15 mai).
Administratorii erau foarte degajati, au avut oportunitatea de a lua ceva de la stat. Am cerut explicatii, am crezut ca vom putea continua, dar relatiile de munca nu au mai fost aceleasi. Ca angajat nu poti sa-ti ceri drepturile fara sa deranjezi.
Am demisionat eu in iulie, dar din istoricul firmei stiu ca tot asa vor proceda si cu altii.
Răspuns la discuția Mobbing sau discriminare?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va felicit, sunt intr-o situatie intr-un fel asemanatoare, am fost data la o parte pe considerentul ca patroanei nu i plac persoanele pe care nu le poate submina profesional. Am fost tecuta in somaj tehnic 2 luni, desi am lucrat o luna remote si luna mai la birou. Mi am dat demisia, am gresit ca nu am actionat altfel.
Succes, aveti tot suportul moral din partea mea.
Buna ziua,

In lunile aprilie si mai, desi am fost la serviciu, am primit stat de plata la semnat cum ca am fost in somaj tehnic, sub pretextul ca asa pot lua administratorii ceva de la stat.
De atunci lucrurile au degenerat, am decis sa plec din firma. Intrebarea mea este daca pot in vreun fel sa cotest suspendarea contractului de munca pentru cele 2 luni. Mentionez ca se poate proba cu usurinta faptul ca am fost la munca, am nenumarate mail-uri, adrese, acte...
Nu am primit nici o decizie de suspendarea CIM, instiintare sau orice alt act decat doua state de plata la semnat.
Unde ma pot adresa pentru a sesiza?
Multumesc.