avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Activitate marian_26

Activitate marian_26

Dacă un vecin are o firma și vrea sa deschidă un CAEN pentru a ma alatura firmei dânsului în domeniul IT ( eu sufăr de o boala cronica și drept de muncă 4 h ) mi se taie indemnizatia de handicap ? Pot sa imi deschid cumva eu vreo firma și dacă da ce fel de firma pot sa îmi deschid: pfa, ii etc. ? Dacă am anunț pus pe o rețea de socializare pentru IT domeniul de IT sunt cumva urmărit de cineva anume ITM și alte organe abilitate ? Ce fel de taxe o să plătesc dacă pot sa îmi deschis vreo firmă plătesc 50 % reducere sau nu plătesc nimic la stat...? Trebuie sa fiu angajat la firma vecinului pt a putea sa colaborez cu dansul sau pot sa fiu și asociat ( asta având eu problema mea de sănătate mentionata mai sus) ..., dacă am făcut niște cărți de vizita ( în domeniul IT ) pot sa le împart pentru a imi face reclama în domeniul meu de IT...( va întreb aspectul acesta ca am problema mea de sănătate) și vreau sa știu dacă îmi afectează indemnizația de handicap...?
Dacă am o problemă de sănătate și am drept de muncă 4 h și imi fac un PFA taxele la stat sunt tot aceleași ca la 8 h, sunt la jumătate de plătit taxele sau nu se plătește nici o taxă ( asta ca am problemă de sănătate) ? Mulțumesc frumos !
Mulțumesc frumos pentru informație
Dacă am o indemnizație de handicap pot sa pun anunț pe rețelele de socializare pentru a lucra în domeniul meu pe care lam terminat ? Mi se taie cumva indemnizația de handicap dacă am un anume anunț pus pe rețelele de socializare...? Eu am indemnizatia de handicap cu drept de muncă 4 h ! Mulțumesc frumos !
Discuție dat in judecata
Ce acte imi trebuie, sau ce trebuie sa completez pentru a beneficia de un avocat din oficiu ??
ce drepturi are un muncitor ce a incheiat un contract de munca in romania si este transferat cu lucru intr-un stat din UE ?
Răspuns la discuția despre acordarea de pensii
si nu exista nici o cale de a (o lege anume) in avantajul meu de a nu mai plati cei 400 de euro?
multumesc !!
Răspuns la discuția despre acordarea de pensii
dar eu nu am fost angajat la stat, eu am avut contract pe un PFA, are vreo legatura cu oprirea banilor mentionatii mai sus?
multumesc anticipat !!
Răspuns la discuția despre acordarea de pensii
dar o declaratie de rectificare pe lunile mentionate mai pot sa fac si daca pot cum fac acest lucru, angajatorul stia de mine ca am gradul 2 cu primirea pensiei de 400 de lei dar nu a facut declaratia de rectificare pentru a nu se mai duce date la CNPP, ma puteti ajuta si pe mine pentru a scapa de problema aceasta cu restituitul banilor inapoi (nu am de unde sa ii mai dau inapoi) acesta era singurul venit de 400 lei care se duc pe sanatatea mea (medicamente) si 272 care se duc pe utilitatile casei, mam dus la lucru pentru a avea si eu bani pentru traiul zilnic, (alt venit nu am) !!
daca lucram la negru luam amenda.
multumesc anticipat !!
daca am un ajutor de la primarie de 272 de lei (gradul 2) si am facut ulterior si un dosar de pensie de invaliditate (gradul 2) in valoare de 400 de lei ce lege si articol se aplica pentru drept de munca 2 ore pentru a nu se taia pensia de invaliditate in valoare de 400 lei?
am lucrat anul trecut la o firma si mia facut contract pe 2 ore cu perioada de 1 luna am vb cu angajatorul dar mia facut contract pe perioada nedeterminata nu determinata, ma tinut angajat cam 4 luni de zile si in luna ianuarie mia inchis contractul, eu in cele 3 luni (care am lucrat la el am semnat 1 singura data statul de plata), nu trebuia sa semnez in fiecare luna stat de plata si daca da si a semnat angajatorul in locul meu ce trebuie sa fac?
ulterior mia venit acasa de plata banii inapoi pe 4 luni (pana a incetat angajatorul contractul) suma de plata de 1600 de lei cu pontajul pe fiecare luna de 2 ore nu 8 ore, ce lege sa aplic pentru a scapa sa nu mai dau la CNPP suma de 1600 de lei?
daca trec de la gradul 2 de invaliditate la gradul 3 imi mai opresc acei 1600 de lei?
dupa schimbarea gradului la 3 pot lucra si cu cate ore pe zi pontate?
va multumesc anticipat !!