avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Activitate aallynaa

Activitate aallynaa

Bună ziua,
Mama mea s-a pensionat în 2016. Atunci nu se lua în considerare sporul de vechime.
Poate solicita reculcularea pensiei pentru a se adaugă aceste venituri? Dacă răspunsul la întrebare este afirmativ, va rog sa îmi spuneți dacă este necesara adeverință de la angajator sau este suficient dovada din cartea de munca?
Multumesc
Bună ziua,
Daca sunt pensionar la limita de varsta, pot cere recalcularea pensiei dacă fac dovada sporului de vechime în munca?
Rog răspuns.
Multumesc.
Buna ziua,
In anul 2020 am completat cererea privind destinatia sumei reprezentand pana la 3,5% din impozitul anual si am bifat optiunea pe 2 ani, insa as vrea sa ii redirectionez in acest an catre altcineva. Este posibil? Cum?
Multumesc
Va rog mult sa imi raspundeti si la urmatoarea intrebare: Tata are un PFA pentru activitatea de profesor de legoslatie rutiera. Daca se pensioneaza anticipat(61 ani iar limita e 63) poate presta servicii unor scoli de soferi cu acest PFA?
Multumesc
Buna ziua. Tatal meu a implinit 61 ani si doreste sa se pensioneze. Are 42 ani cotizati. Are 6 ani lucrati in grupe adica o reducere de 2 ani si a locuit 35 ani in Deva si Hunedoara, pentru care mai primeste 2 ani reducere. Va rog sa imi spuneti: pensia va fi anticipata sau la limita de varsta?
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu raspuns!
Care este reducerea din varsta de pensionare daca am grupa a 2-a, 100% intre 03.07.1981-02.08.1983 si grupa a 2-a, 70% intre 16.10.1985 si 16.09.1991.?
Multumesc
Buna ziua,
Am o masina inmatriculata pe mine in Suedia. Am achizitionat-o acum 3 ani.
Doresc sa o inmatriculaz in Romania.
Am nevoie de contractul de vanzare-cumparare de acum 3 ani de la proprietarul din Suedia?
Masterul se pune la călcul prin reducerea varstei de pensionare
Discuție Grupa de munca
Buna ziua,
Am lucrat ca tehnician mecanizare in cadrul I.F.E.T. Deva. Va rog sa imi spuneti daca primesc grupa pentru aceasta perioada.
Multumesc.
De 4 ani. Sau pot prelua eu ratele? Proprietarul mai are de platit 29.000 euro iar pretul apartamentului e 52.000. Eu dispun de 30.000 euro