avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Activitate adryanoo_boy

Activitate adryanoo_boy

Buna ziua,
Doresc sa beneficiez de ajutor public judiciar intr-un proces civil.
Mentionez ca nu am avut venituri in anul anterior, avand un copil minor in intretinere, necasatorit.
Locuim pe adresa fratelui meu.
In cererea catre instanta trebuiesc mentionate si veniturile familiei lui sau doar ale familiei mele.
Nu am gasit/nu am stiut unde sa caut informatiile pe internet de aceea apelez la cunostiintele dv.
Va multumesc!
Buna ziua,
Doresc sa fac succesiunea dupa un teren arabil in instanta deoarece suntem multi mostenitori, nu toti vor inceperea ei iar unii sunt de negasit.
Am mers la primaria unde a avut domiciliu defunctul, cerand anexa 24.
Precizez ca am trimis primariei, este vorba de o primarie din jud. Vaslui,copii dupa buletine pentru 15 mostenitori, dar mai sunt si unii de negasit.. Nici nu stiu cum i-i cheama deoarece bunicul a decedat acum cca 20 ani, intre timp au mai murit dintre copii, ramanand nepoti.. etc.. Ei ca si frati fiind in numar de 10.
Functionarul de la starea civila a primariei respective a fost de acord sa faca anexa 24 doar ca nu stie cum sa scrie in ea ca mai sunt si alti posibili mostenitori pe care nici nu stim cum i-i cheama sau pe unde sunt.
Precizez ca am sunat si SPCLEP expunand problema si mi s-a zis ca instanta le va cere date si sa nu imi fac probleme.
In anexa 24 se poate scrie ca mai sunt si alti presupusi mostenitori?
Doresc sa fac si cererea de chemare in judecata, am inteles ca trebuie sa fac cate un exemplar pentru fiecare in parte plus unul pentru complet. Aici ma lovesc de aceeasi problema nestiind numele tuturor.
Doresc sa fac si o cerere pentru ajutor public judiciar, neavand venituri in ultimul an, aceasta trebuie depusa acum, odata cu cererile de judecata?
Stiu ca am pus cam multe intrebari dar in speranta ca-mi veti raspunde va multumesc anticipat.
Buna ziua,
Pot obtine anexa 24 de la primarie pentru deschiderea succesiunii in instanta daca nu am/nu stiu de unde sa iau copii de buletin sau ce mai trebuie de la toti mostenitorii?
Multumesc.
Multumesc pentru raspuns, daca vede discutia un avocat din orasul Barlad as avea nevoie de serviciile dumnealui.
Mai trebuie scoasa anexa 24 de la primaria unde apare terenul?

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Cel care are cele mai mici venituri poate fi reclamantul in speranta de a achita taxe mai mici, insa in final costurile se vor imparti proportional cu cotele parti.

Nu trebuie sa fiti toti de acord ca doar de aceea se merge in instanta, instanta presupune un drept litigios si nu intelegere. Daca va intelegeati mergeati la notar. Nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune, deci oricare dintre comostenitori poate solicita oricand dezbaterea mostenirii si partajul.

Nu incercati o astfel de actiune complexa fara avocat.

Fratele dvs va poate da procura speciala pt instanta, iar dvs sa angajati avocat. Mai multe parti pot fi reprezentate/asistate de acelasi avocat daca nu au interese contrare in cauza.

Buna ziua,
Pentru dezbaterea unei mosteniri in instanta, este vorba de un teren arabil, 6 ha, un avocat poate sau nu reprezenta mai multi mostenitori? Daca fratele meu nu se afla in tara, il pot reprezenta eu si daca da, cum trebuie sa procedez, cu procura sau alt act?
Ar putea deschide el procesul in instanta? Ideea e ca el nu are venituri si poate platim mai putin taxa de timbru. Mentionez ca sunt mai multi mostenitori.
Nu stim ordinea corecta a ce va trebui sa facem, unii mostenitori vor sa se dezbata succssiunea, altii nu vor.
De plata va plati doar cel ce incepe actiunea in instanta sau se vor imparti costurile cu ceilalti mostenitori la urma.
Va multumesc anticipat si an nou cat mai bun!
Un mostenitor dupa bunic isi poate ceda/vinde cota lui dintr-un teren arabil inainte de inceperea unui proces? La acel teren sunt multi mostenitori, fiecare cu cate 0.3 ha.
Daca raspunsul este afirmativ, se poate face o hartie de mana cu martori?
Va multumesc!
Multumesc, ce vroiam sa va mai intreb : trebuie cumva sa merg pe la primaria unde locuiau bunicii,intr-un judet diferit de al meu sau notarul la care voi apela se va ocupa de tot?

raluk0207 a scris:

Prima data trebuie dezbătută succesiunea după bunici. Și eventual după fiecare unchi și mătușa care au decedat după bunici.
Când aveți certificatul de moștenitor dupa bunici, dezbateti succesiunea după tatăl dvs.

Buna ziua, tatal meu a decedat acum multi ani. Nu s-a dezbatut succesiunea intre fratele, mama si mine. Ideea e ca tatal a avut 9 frati si au avut destul de mult pamant de la parinti.
As vrea sa stiu cum trebuie sa procedez pentru a vedea cat pamant i-i revine legal. Care ar fi pasii de urmat?
Va multumesc!
Doi părinți, necasatoriti, despărțiți fiecare creste câte un copil proveniți din aceasta relație.
Tatăl a depus o cerere pentru bursa sociala la scoala unde învață copilul ce îl are în întreținere în vârstă de 11 ani.
A anexat și declarația mamei pe proprie răspundere ca aceasta nu îl are în are în întreținere, copii dupa buletine având adrese diferite... alte nume..
Dosarul a fost respins de către scoala.
Daca ma poate ajuta cineva care ar fi pasii normali de parcurs.
Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are nici o treaba scosul apei cu căldură dv. Dimpotrivă, poate se mai aeriseste instalația.
Fiți mai buni măcar în ajunul Crăciunului!

Cornelia Oprisan a scris:

Bună ziua, locuiesc la etajul 10 al unui bloc racordat la Termoenergetica, nu am căldură ( caloriferele sunt calai) iar vecinul de la 9 ( sub mine) scoate apă din calorifere cu găleată. Am adus la cunoștință administratorului și nu a putut decât să-l înștiințeze pe acesta. Totul continuă, eu stau cu frigul , geamurile aburite, se instalează mucegaiul și plătesc și întreținerea și curentul căci stau cu o aeroterma lângă pat. Va rog spuneti-mi ce pot face? Cui sa ma adresez? Vecinul "fura" apă scade presiunea și eu plătesc. Mulțumesc.