avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1273 soluții astăzi
Forum Activitate bim2012

Activitate bim2012

Va multumesc frumos pentru feed-back! Cunosc continutul acestor legi in vigoare si niciodata nu i-am inteles pe cei care-si "posteaza" viata personala pe diverse "platforme si motoare de cautare". Aici este si problema ! Independent de vointa mea au aparut aceste informatii clasificate ca fiind publice si accesibile "publicului larg". Intrebarea este ce tip de activitate desfasoara administratorii acestor site-uri ? ( care ei, administratorii, nu pot fi identificati si trasi la raspundere) Nu inteleg cum din mii si mii de dosare existente pe portalul instantelor de judecata au fost interesati tocmai de ale mele. As fi foarte curioasa sa aflu daca se poate face acest lucru si la solicitarea unor terte persoane " care-ti vor binele".
Si eu lucrez cu dosare, si eu formulez solutii dar ce-ar insemna sa pretind ca aceste date sa aiba caracter public?! Nici nu vreau sa ma gandesc! Oricum exista niste norme , un cod al deontologiei profesionale, un contract de confidentialitate, etc. Consider ca ar trebui sa fie valabile si in domeniul justitiei. Cu atat mai mult.
Interesant este urmatorul aspect: cand am solicitat sa sterg datele continutului paginii de google , cu date din dosar, mi s-a solicitat motivul pentru care vreau sa fac asta. Cand ii intreb eu pe ei ....

Se poate solutiona foarte simplu: sa fie transparenta dar cei care doresc sa vada un dosar sa o faca in scris, in baza unei cereri si lor sa li se ceara motivul pentru care sunt interesati de dosarul meu . Nu, mie!
Oricum , pana nu rezolv aceasta situatie revoltatoare nu ma las. Pentru ca ne aflam pe Avocat.net astept cu nerabdare si alt raspuns.

Inca o data multumesc frumos! Toate bune!
Buna ziua!
Cunoscand faptul ca sedintele de judecata sunt publice, nu am nimic impotriva in a comunica date din dosar pe portalul instantelor de judecata, acestea fiind profilate in a prezenta informatii specifice domeniului in cauza. Insa mi se pare un abuz, o lipsa a deontologiei profesionale si o incalcare a principiului respectarii datelor cu caracter personal din moment ce la o prima cautare a numelui meu apar aspecte si detalii ale vietii personale si profesionale la care nu sunt de acord sa aiba acces toti utilizatorii unui calculator.

Concret, chiar daca au fost pronuntate in favoarea mea, nu sunt de acord ca toate detaliile litigiilor de munca in care am fost implicata sa fie " accesate" atat de facil pe site-rile spete.info si firme.info. Cel putin sa fi folosit initialele numelui si sub nici o forma sa nu apara numarul/data/instanta, etc . Este curios faptul ca daca doresc sa aflu date despre proces prin site-ul firme.info , mi se solicita o taxa. Dar daca dau criteriu de cautare numele meu, instantaneu apar datele pe care vi le-am prezentat.
Mentionez faptul ca am sesizat prin mesaje repetate administratorii acestor site-uri (nu exista date de identificare, nici adresa, nimic) dar nu am primit nici un raspuns.

Am rugamintea asadar sa va exprimati un punct de vedere specializat cu privire la aceasta situatie care imi creeaza prejudicii pana la urma si sa ma consiliati in acest sens.
Multumesc respectuos!