avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Activitate razzu

Activitate razzu

Răspuns la discuția vatamare corporala
Multumesc pt raspunsuri si pt promptitudine!
Răspuns la discuția vatamare corporala
Multumesc frumos pt raspuns.

PS:Testul pentru recuperarea permisului il pot da chiar daca nu am primit nimic de la procuror sau trebuie sa astept decizia lui si cu acea decizie sa ma prezint la seful politiei si sa fac cerere sa pot da examenul? Deja am o luna de cand a expirat dovada de circulatie.....
Buna ziua,

As dori sa ma lamuriti si pe mine cu o problema: am fost implicat acum o luna intr-un accident rutier- eram pe un drum principal in oras si m-am incadrat sa fac stanga, m-am asigurat si cand am ajuns in dreptul trotuarului unde circula pietoni am oprit sa dau prioritate; la 3 secunde a intrat in roata din spate-dreapta un moped care circula din sens opus. Politia m-a incadrat pe mine vinovatul ca nu am dat prioritate si a scris pe dovada "accident cu vatamare corporala". Mentionez ca persoana de pe moped nu a avut nimic, nu a stat nici macar o zi in spital. Am ajuns pana la urma la o intelegere cu el,desi parerea me este ca nu eram vinovat. Am inteles ca acum trebuie sa primesc o adresa de la tribunal prin care mi se da neinceperea urmaririi penale, apoi va incepe suspendarea permisului 90 de zile. Intrebarea mea este: cine stabileste zilele de suspendare politistul sau procurorul? Adica dupa o expertiza judiciara se poate sa primesc mai putin?, ca totusi nu a fost vatamare corporala-nu a avut nimic.
Si inca o intrebare daca se poate: examenul pt recuperarea permisului imi reduce suspendarea "cu" 30 de zile sau "la" 30 de zile?

Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția sanctiune disciplinara
Multumesc frumos!
Răspuns la discuția sanctiune disciplinara
Unitatea daca ma sanctioneaza ar incalca Codul muncii.
A fost cercetare disicplinara, dar nu au putut dovedi vinovatia, doar acea semnatura. In schimb au stabilit sa ma sanctioneze cu retrogradare din functie din cate mi-au fost comunicate verbal. Totusi se putea da doar o mustrare sau un avertisment....ce vina am eu?
Răspuns la discuția sanctiune disciplinara
Ma gandesc ca politia a cerut un raspuns unitatii in ceea ce priveste legatura acelei persoane anchetate penal cu unitatea. Din pacate apare semnatura mea pe acel document, desi nu eu ma ocupam de acele lucruri atunci. Singura explicatie pe care mi-am dat-o in legatura cu semnatura mea de acum doi ani este ca am fost rugat sa scriu eu acel document de catre colegul responsabil.Nu imi amintesc nimic. Poate cere politia ca unitatea sa ia masuri de aici si sanctiunea? Dar totusi unitatea ar incalca Codul Muncii-art 252 (1).....
Răspuns la discuția sanctiune disciplinara
freeelis a scris:

Se pot cumula ambele raspunderi , atat cea disciplinara cat si cea penala ....termenul de 6 luni incepe sa curga de la data savarsrii faptei si nu de la data luarii la cunostina si este un termen de decadere.


De ce sa se cumuleze ambele raspunderi? Nu sunt eu cel cercetat penal.
Răspuns la discuția sanctiune disciplinara
Multumesc tuturor atat pentru raspunsuri cat si pentru promptitudine =D>
Răspuns la discuția sanctiune disciplinara
multumesc frumos @procmarci =D>, m-am mai linistit un pic :D
Tin sa mentionez ca ancheta penala a inceput anul trecut prin noiembrie sau decembrie, in decembrie a luat la cunostinta unitatea si din cate stiu nici macar acum nu a dat raspuns politiei, asteptand cred sa gaseasca tapul ispasitor :(
Răspuns la discuția sanctiune disciplinara
Daca contest in instanta acea decizie pentru faptul ca au trecut mai mult de 6 luni de la savarsirea faptei, am castig de cauza?