avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Activitate sanda64

Activitate sanda64

Am inteles ca s-a introdus obligativitatea plati 5,5 % ptr. colaboratorilor. A aparut decl 112 pentru perioada incepand cu iulie 2012 ???
:Pda. Indexul nu se schimba,ramane acelasi, cum este acum in timpul veri (caci si acum el este functional si inregistreaza , dar fiind 0 nu se modifica ) Plata suplimentara ,fata de index 0, este datorata partilor comune.=D>#-o:fight:
repartitorul face integrala in timp dintre cele 2 sesizoare (ex. t calorifer =40 , t ambiant =25 rezulta o dif de 25grade si da un index mare ; daca se acopera repartitorul t ambiant =35 rezulta odif de 5 grade iar indexul este mult mai mic). Nici o firma nu recunoaste acest lucru. Diferentaeste platita de asociatie deci de toti proprietari.
stiu ca sunteti sau ati fost presedintele asoc. ,in acea perioada ati urmarit inregistrarea si depunerea acelei sume in banca ?
am citit alte linkuri ,dar acest aspect nu l-am gasit. Repartitoarele de caldura fac o integrare in timp dintre diferenta masurata de un sesizor , temperatura caloriferului si un altul care masoara temp ambianta din camera.Daca peste acest repartitor se pune o cutie , sesizorul mediului ambiant masoara o temp apropriata de temp caloriferului iar diferenta dintre cele 2 sesizoare este mult mai mica si acel repartitor va calcula un index f mic iar acel proprietar va plati caldura mult mai putin dar asociatia va suporta acest furt. Este adevarat sau nu ?;)
Eu cum inteleg art 257 alin 3 :
"(3) in cazul persoanelor care realizeaza in acelasi timp venituri de natura celor prevazute la alin. (2) lit. a)—d), alin. (2^1) si (2^2) si la art. 213 alin. (2) lit.h), contributia se calculeaza asupra tuturor acestor venituri." . Dar eu nu am spus ca am pensia sub 740 lei . "art 213 h) pensionarii cu venituri din pensii mai mici de 740 lei"
In plus vreau sa specific ca am solicitat numai o parere referitoare la contributia ptr colaborare , celelalte sunt platite


cand am pus intrebarea am pornit de la prevedurile :ART. 257
(1) Persoana asigurata are obligatia platii unei contributii banesti lunare pentru asigurarile de sanatate, cu exceptia persoanelor prevazute la art. 213 alin. (1).
(2) Contributia lunara a persoanei asigurate se stabileste sub forma unei cote de 6,5%, care se aplica asupra:
a) veniturilor din salarii sau asimilate salariilor care se supun impozitului pe venit;
b) veniturilor impozabile realizate de persoane care desfasoara activitati independente care se supun impozitului pe venit; daca acest venit este singurul asupra caruia se calculeaza contributia, aceasta nu poate fi mai mica decat cea calculata la un salariu de baza minim brut pe tara, lunar;

sunt pensionar la termen, am si un C.I.M. de 8 ore (deci lucrez si se plateste contributia ) dar am si un contract de colaborare la o asoc. Stiu ca daca esti salariat nu trebuie sa mai platasti contr de sanatate ptr colaborare dar pe de alta parte este prevazut ca pensionari trebuie sa plateasca. In situatia mea trebuie sa platesc sau nu. Va multumesc.
D-l BEN46
Daca o asoc are 6 scari si se doreste vanzarea unui birou de la o scara este nevoie de acordul tuturor propr blocului sau numai al scari respective ?
Stiu ca administratorul nu tine banii in banca, presedintele ca si cenzorul stiu acest lucru si sunt de acord
Nu stiu cati bani tine in casa si cate fonduri aveti, dar trebuie aratat ca este mai pagubos sa tineti bani in conturile anumitor banci, comisioanele sunt destul de mari ,dobanzile f mici iar daca adm plateste direct furnizori el face economii asoc destul de consistente. In al doilea rand nu a-ti aratat o neregula concreta a admin ca sa fim de acord cu dvstra si sa va recomandam sa actionati cum doriti. Aveti foarte mare grija sa nu gresiti. Eu de 10 ani am scris ca orice proprietar are dreptul ( si adm obligatia ) sa CONSULTE actele asoc intre zilele .... dar in toata aceasta perioada decat 2 persoane au solicitat acest lucru , pentru o luna .
Apropo de aceasta discutie :cum poate sau ce forma poate preda , un adm , actele asoc . P-v cu lista tuturor actelor sau spune "ia domnule actele actele asociatiei sa le controlezi "?