avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartitoare de caldura, furtul intre locatari ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartitoare de caldura, furtul intre locatari ?

am citit alte linkuri ,dar acest aspect nu l-am gasit. Repartitoarele de caldura fac o integrare in timp dintre diferenta masurata de un sesizor , temperatura caloriferului si un altul care masoara temp ambianta din camera.Daca peste acest repartitor se pune o cutie , sesizorul mediului ambiant masoara o temp apropriata de temp caloriferului iar diferenta dintre cele 2 sesizoare este mult mai mica si acel repartitor va calcula un index f mic iar acel proprietar va plati caldura mult mai putin dar asociatia va suporta acest furt. Este adevarat sau nu ?;)
Care asociatia de proprietari va suporta furtul? Poate ceilalti proprietari...
Nu generalizati situatia existenta in cazul unui anume model de repartitor de caldura
@sanda64
Daca peste acest repartitor se pune o cutie , sesizorul mediului ambiant masoara o temp apropriata de temp caloriferului iar diferenta dintre cele 2 sesizoare este mult mai mica si acel repartitor va calcula un index f mic iar acel proprietar va plati caldura mult mai putin dar asociatia va suporta acest furt.


Cred ca este exact asa dar invers, daca in cutie este temperatura mai mare atunci repartitorul inregistreaza ca si cum in incapere ar fi o temperatura mai mare, el nu "stie" daca este o cutie pe el sau este camera toata.
Cel mai bine va adresati firmei care va face calculul caldurii, ei stiu cel mai bine cum se poate fura.
repartitorul face integrala in timp dintre cele 2 sesizoare (ex. t calorifer =40 , t ambiant =25 rezulta o dif de 25grade si da un index mare ; daca se acopera repartitorul t ambiant =35 rezulta odif de 5 grade iar indexul este mult mai mic). Nici o firma nu recunoaste acest lucru. Diferentaeste platita de asociatie deci de toti proprietari.
Iata ce am gasit pe site-ul RADET cu privire la montarea repartitoarelor:
SFATUL SPECIALISTULUI
...........
Pentru montaj nu sunt necesare nici un fel de lucrari de modificare a instalatiei existente, cu exceptia faptului ca robinetul dublu reglaj al corpului de incalzire se inlocuieste cu robinet termostatic.
Repartitoarele se fixeaza pe corpul radiatorului intr-un Ioc in care temperatura suprafetei respective e considerata echivalenta temperaturii medii a acestuia.
Pentru a putea face economii, corpul de incalzire trebuie sa fie dotat pe langa repartitor si cu un robinet termostatat, care permite obtinerea temperaturii dorite in fiecare camera, prin reglaj.
Acoperirea repartitorului cu diverse obiecte poate provoaca acumulari de caldura care influenteaza inregistrariIe acestuia. Chiar si perdelele pot denatura consumul, ducand la inregistrari mai mari.


Incercati cu o cutie!

Alte discuții în legătură

Temperatura de pornire a repartitoarelor de caldura eliasav eliasav Cunoaste cineva care este temperatura de pornire a repartitoarelor de cladura???? Am auzit ca sunt doua valori: - una pentru sezonul de vara - una pentru ... (vezi toată discuția)
Debransare radet damxie damxie Buna ziua, as vrea sa va supun atentiei urmatoarea problema: am cumparat un apartament care are o centrala termica instalata, si care deocamdata functioneaza ... (vezi toată discuția)
Impartire caldura cu repartitoare piticot20 piticot20 Buna ziua, Vin cu o rugaminte, tocmai am primit factura de la RADET cu incalzirea si habar nu am cum sa o calculez. La noi in bloc sunt repartitoare, pana ... (vezi toată discuția)