avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Activitate viomari

Activitate viomari

Buna ziua, daca părintele care era trecut ptr a încasa subvenția a decedat iar ca sa poata încasa cineva banii sa nu-i pierdem am fost sfătuiți să facem o procura notariala ca suntem de acord sa ridice banii unul din moștenitori. Însă unul din copii a fost sfătuit să nu facă această procura ca nu stiu ce alte beneficii pierde. Mentionez ca in procura este clar specificat ca respectiva persoana ridica banii din subvenția respectiva. Exista asemenea notați care sa spuna asemenea bazaconii? Ce este de facut? Multumesc
Bunica mea a sfârșit tragic într-un accident în luna august 2021 . Un consatean conducea cu viteză si probabil nefiind atent a lovit -o cand aceasta circula pe marginea carosabilului. Impactul a fost violent aruncând -o mai bine de 3 m lângă un gard. De atunci se instrumenteaza probele iar dosarul nu a fost încă trimis spre judecată. Polițistul care trebuia sa instrumenteze cazul a fost o lună în concediu apoi s-a pensionat. Al doilea polițist desemnat a fost si el in concediu. Avocatul nostru a facut nenumărate sesizări la judecatoria însă nu a primit niciun răspuns. Ce este de facut in acest caz? Vinovatul se plimba si ne transmite mesaje ca nu avem ce sa-i facem.....A luat o viata si crede ca a cumparat niste polițiști dintr-o comună. Multumesc pentru raspunsuri!
Discuție Recuperatori
Buna seara,
În anul 2013 ,luna august,creanta dintr-un ctr de credit a fost vanduta catre o firma de recuperare fara sa fiu instintata.Am plătit rate partiale si in luna august si septembrie.In luna octombrie am început să primesc telefoane de la firma de recuperare.in noiembrie am primit o adresa in care se solicita suma x.Eu am comunicat ca am plătit cele 2 rate iar respectivi au spus că se scad la final.dupa 5 ani am ajuns cu platile la final si ei vor si acele două rate in valoare totala de 1700 lei.Ma suna si-mi vorbesc agresiv.Ce este de facut?
Buna ziua,
Am tot solicitat firmei de recuperare sa-mi puna la dispozitie soldul ptr recuperarea creantei,dar aceștia refuza.Desi plătesc de 5 ani rate lunare de buna voie,recuperatorii tot cer bani.Conform graficului de rambursare si faptul ca am plătit lunar fara întrerupere ratele doar ca neputând să achit toata rata intr-o luna am dobândit întârzieri asa creditul a fost vândut fara sa fiu instintata sau sa primesc vreo hartie.Am plătit vreo 51000 ron in acesti 5 ani .Acum ma tot suna sa le mai plătesc 2000.Consider că am plătit cu vârf și îndesat.Am luat scadentarul am adunat toate ratele restante +dobanda +comisionul de administrare + cele intarziate(penalitati nu aveam ptr ca intr-un ctr de credit se recuperează întâi penalitatile apoi dobanda si principalul).Va rog sa-mi spuneti ce este de facut întrucât firma nu vrea sa-mi puna nimic la dispozitie ba mai mult ma suna si nu vorbesc.
Răspuns la discuția Plata in plus firma de recuperare
Luna trecută a fost făcută ultima plata
Am observat din acte ca firma de recuperare si banca care a vândut creată către acesta au solicitat o sumă mai mare ca reprezentând debit restant.practic rate achitate integral la termen au fost trecute ca neachitate in documentele către recuperatori.
Banca nu mai operează în românia iar eu am plătit recuperatorilor sume care au fost achitate către banca. Ce este de facut in acest caz? Cum pot sa-mi recuperez ce am plătit in plus printr-o minciună a băncii rbs si firmei aps.
Dacă am facut cadastru la un apartament acum ceva vreme pot face intabulare sau trebuie sa reiau procedura din nou cu anularea numărului cadastrale. Si daca este normal ca o firma sa ceara actele casei legalizate.....Nu te poti trezi fara casa?
Discuție cadastru
am actele de intabulare a locuintei ptr a avea si cadastru care sunt pasii de urmat
prefer sa alerg eu cu actele ptr ca nu am resursele financiare sa apelez la o firma.
buna ziua,executorul intarzie sa-mi trimita banii recuperati dintr-un ctr de recuperare.ce ste de facut in acest caz,m-am saturat sa tot ii trimit mailuri sa-mi vireze creanta recuperata.el si-a luat onorariu si taxele iar eu acum ma rog sa-mi recuperez banii .unitatea poprita vireaza banii la termen doar executorul intarzie mereu.ce este de facut si unde ma pot adresa ?
nu este normal lunar sa ma,, milogesc,,de el sa-mi vireze practic o creeanta recuperata pe baza unui contract ptr care el si-a incasat onorariul.
Buna ziua,
i-mi poate spune cineva daca a inceput procedura de executare silita , exista posibilitatea ca aceasta sa se prescrie?#-o