Dupa cum am spus,firma este intr-un oras,si eu in alt oras,si chiar nu am timp adsolut deloc sa ma implic in functionarea ei.mai ales de la o distanta de 400 km.
Nu vreau sa-mi mai bat capul absolut deloc cu ea,si va rog sa ma credeti ca sunt foarte afectat,de cand cu aceasta firma am slabit 12 kg in primele 2 luni de cand am preluat-o.Banii ca sa o cumpar i-am luat din banca,prin credit,si acum platesc rata la banca pentru urmatorii 7 ani.Tipul de la care am preluat-o si-a deschis o noua firma cu acelasi domeniu de activitate.
Este vorba despre o firma avand ca domeniu de activitate principal publicitatea.
Vreau doar sa stiu daca pot dormi linistit noaptea daca o las asa,fara sa mai fac nimic in ceea ce o priveste.
Si mentionez faptul ca aceasta firma nu mi-a adus castiguri nici macar un sfert din datoria pe care o are la stat,din "marinimia" statului bine inteles,prin majorari.Salariile ne sunt taiate,majorarile cresc.........ma intreb,vom mai exista ca stat peste 10 ani????(intrebare retorica)
Bugetar sunt si eu ,bugetari sunt si parlamentarii,si nu au salar cu mult peste al meu,cel mult dublu doar unii dintre ei,dar eu nu-mi permit vacante de sute de mii de euro.....DE CE OARE???!!!!Deci,de ce sa platesc acele majorari facute din nimic si eu fara sa castig nimic???doar asta sunt firmele pt stat,sursa de venit pentru vacante????
Fara suparare,dar nu vreau sa mai cheltui nici un ban pe firma asta,care nu mi-a adus decat bataie de cap si certuri cu partenera de viata,certuri de care mi-e rusine sa-mi amintesc si nu le mai vreau.Am luat decizia sa renunt la ea pt o viata linistita alaturi de partenera de viata,si fiecare clipa a timpului meu liber sa i-o dedic ei,nu unei firme pe care statul o distruge incet incet si care nu mai are nici un fel de activitate,mai ales ca in domeniul meu de lucru orice clipa imi poate fi ultima si statul nu va face altceva decat sa-mi traga niste salve de arma la inmormantare.
Si nici din salarul meu propriu si personal nu vreau sa platesc acea suma.Mentionez ca nu eu sunt administratorul firmei,sunt doar actionar 50 %.
Este vorba de un angajat in care am avut incredere,si pur si simplu a incasat bani fara sa dea bon fiscal sau chitanta,bagandu-si banii in buzunar.Eu sa mai angajez pe altcineva sa se ocupe de firma nu mai fac,avand in vedere ca firma este si in alt oras iar eu nu locuiesc in acel oras,deci nu am nici o posibilitate de a ma ocupa de firma.
Datoria rezulta din impozitul pe salariu pt acel angajat,nu din impozit de profit ,acel impozit l-am platit,dar pur si simplu dupa intamplarea cu acel angajar m-am suparat atat de tare si am fost atat de consumat si am intrat in panica deoarece nu staim pe cine sa angajez sa se ocupe de firma si nici nu am gasit pe altcineva si nici nu am avut timp sa caut(locul meu de munca imi ocupa timp zilnic de la 7:00 la 18-19:00,si de multe ori si in weekend),incat nu i-am mai platit impozitul la timp,si nici nu am de gand sa-l mai platesc cu asa escrocherie din partea finantelor,sa-mi majoreze in halul asta de la nimic,si nici macar nu staim ca se majoreaza macar...daca statul vrea sa-si recupereze datoriile de la firme,nu trebuie sa majoreze sumele ca sa bage pe toti in faliment!!!!!!NU ASA E CORECT SA SE PROCEDEZE!!!!
Vreau sa scap de firma pt ca a fost o prostie din partea mea sa o cumpar,deoarece am fost manipulat de fostul ei asociat unic si "tepuit",ca sa zic asa.
Eu nu traiesc din firma asta,sunt bugetar si am un salar destul de mare ca bugetar,undeva la 3300 lei / luna...dar NU MAI VREAU FIRMA,si nu vreau nici sa hranesc un stat care mi-a taiat initial 25% din salar,si acum cu firma asta.
Eu am solicitat un ajutor,deoarece sunt tanar,am doar 24 de ani,si am vrut sa fac prea multe dintr-o data,locul meu de munca nu-mi permite sa ma implic intr-o firma,nu-mi permite sa fiu actionar unic sau majoritar si nici administrator al unei firme,si implicit nu-mi permite nici timp sa ma implic in conducerea unei firma,avand in vedere ca sunt la dispozitie 24 din 24,si de asta vreau sa scap de ea,dar fara sa mai platesc nici un ban statului,pt ca asta ar insemna sa dau inapoi un salar pe care il primesc de la stat si pentru care muncesc si-mi pun viata in pericol.
Va multumesac inca o data anticipat si sper ca de data asta sa primesc raspunsuri mai "prietenoase",avand in vedere ca se cunosc detalii mai amanuntite!
Capitalul social este de doar 200 lei,nu va imaginati va rog ca este vorba de zeci de mii de euro :)
Fara suparare,eu nu am jignit pe nimeni,singurii angajati au fost administratorul firmei care este si asociat al firmei,si inca un angajat care in 2 luni cat a fost angajat a furat cateva mii de euro,bani incasati la negru si fara ca asociatii sa cunoasca acest fapt si dupa aia si-a dat demisia,iar la scurt timp,o luna sau 2,si-a deschis o firma cu acelasi domeniu de activitate.
Iar statul roman nu a facut nimic pt aceasta firma,firma a fost cumparata de la alt asociat unic,iar in 6 luni nu inregistrase decat o datorie de 400 lei,care statul asa buna contributie a avut in dezvoaltarea economica a firmei si asa mult sprijin a adus ,incat in scurt timp a bagat majorari de mi-a picat capul,si chiar nu demnitatea ,repet "DEMNITATEA" necesara sa hranesc statul asta scartzar care practic nu mi-a ajutat cu nimic firma decat sa o bage in datorii imense(imense d.p.d.v al faptului ca din 400 lei,nici nu stiu in cat timp,dar in acest decurs de 6 luni,pt ca doar de 6 luni a fost preluata firma,sa ajunga la peste 2000 lei,sau nici nu mai stiu cat mai sunt...acum 2 luni erau 1500 lei) din doar 400 lei in timp atat de scurt.
Si chiar nu am stiut de faptul ca se calculeaza asa majorari pt ca nu am mai fost pus niciodata in aceasta situatie,macar de primeam o instiintare cu privire la acest lucru,dar nimic,statul in marinimmia lui de a ajuta firmele si mai ales actionarii noi tineri si noi in acest domeniu,necunoscatori,a decis sa bage majorari asa de la sine,sa distruga tot.
Deci daca e sa fie patata onoarea cuiva,atunci e onoarea statului "care ajuta pe toti".Iar firma nu are domeniu atat de mare de activitate si de prodductivitate,mai ales ca de cand cu acel angajat "model" nu a mai avut deloc activitate si nici un alt angajat,incat sa am dorinta sa mai platesc ceva la stat pentru "sprijinul acordat".
As dori sa stiu ce se intampla daca abandonezi o societate comerciala,in sensul ca ai datorii modeste la stat rezultate din taxe si impozite dar cu majorari mari,si vrei sa scapi de firma pt ca nu renteaza sa le mai platesti,si vrei pur si simplu sa nu te mai ocupi de firma si sa o lasi asa.
Se inchide de la sine,o inchide statul dupa o anumita perioada de timp sau ce se intampla?
Va multumesc anticipat!
Ma intereseaza care sunt exact etapele prin care in urma unui contract de prestari servicii care se deruleaza pe perioada a 2 luni,clientul sa achite suma intr-o transa sau in 2 transe(cate una pe luna) direct in contul de la banca si cum trebuie reglementat asta in contractul de prestari servicii.
Si aceste facturi se intocmesc ca si o factura normala,sau au un regim special?Si este obligatoriu sa fie specificat contul unde se platesc in contractul de prestari servicii sau este suficient sa fie specificat pe factura care se elibereaza,si clientul sa mearga cu factura la banca si sa achite?