avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1354 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Emitere factura prestari servicii catre o persoana ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Emitere factura prestari servicii catre o persoana fizica cu plata in contul bancar

As dori sa stiu care este procedura de emitere a unei facturi catre o persoana fizica cu plata acesteia in contul deschis la banca in urma intocmirii unui contract de prestari servicii,si cum trebuie reglementat in contract emiterea acestei facturi si plata ei in contul de la banca la data scadenta inscrisa in contract.

Va multumesc pentru atentia acordata problemei mele!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 13:14, 25 Februarie 2012
Pai ati cam prezentat dumneavoastra cam ce trebuie facut. Factura o incheiati la receptia lucrarii de prestari servicii. Daca clientul plateste avansuri, taiati chitante sau specificati in contract contul bancar si termenele in care sa va livreze avansurile.
La final va plati si restul facturii tot in cont. In contract specificati termenul scadent si penalitatile.
Daca mai aveti nelamuriri puteti continua cu intrebarile.
Multumesc pentru raspuns.

Am adresat aceasta intrebare mai mult pentru a afla cum se poate intocmi si in ce conditii o factura intre o persoana juridica si o persoana fizica,pentru ca stiu ca se pot intocmi facturi doar intre persoane juridice.
Puteti intocmi facturi si catre persoane fizice(exemplu facturi trimise de firmele de telefonie, gaze, etc)
Si aceste facturi se intocmesc ca si o factura normala,sau au un regim special?Si este obligatoriu sa fie specificat contul unde se platesc in contractul de prestari servicii sau este suficient sa fie specificat pe factura care se elibereaza,si clientul sa mearga cu factura la banca si sa achite?
Ma intereseaza care sunt exact etapele prin care in urma unui contract de prestari servicii care se deruleaza pe perioada a 2 luni,clientul sa achite suma intr-o transa sau in 2 transe(cate una pe luna) direct in contul de la banca si cum trebuie reglementat asta in contractul de prestari servicii.

Alte discuții în legătură

Scadenta pe facturi dan.dan dan.dan Exista vreo lege care ma obliga sa trec scadenta pe facturi? Daca intr-un contract de prestari servicii incheiat intre doua societati comerciale nu s-a ... (vezi toată discuția)
Facturi neachitate anamaties anamaties Buna ziua, sunt administrator la o firma din bucuresti. colaborez cu un restaurant in favoarea caruia am prestat diverse servicii. Din pacate nu avem un ... (vezi toată discuția)
Avans acordat catre avocat UdreaMihaela1 UdreaMihaela1 Se poate acorda avans cash prin dispozitie de casierie catre avocatul companiei? Intre avocat si companie exista un contract de prestari servicii ... (vezi toată discuția)