avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Activitate ivulpasin46

Activitate ivulpasin46

in anul 2006 un prieten de varsta a 3-a mi-a donat un loc de veci pentru care in 2006 am facut contract de concesiune. Ulterior dupa ce s-a incurcat cu o femeie a facut alt act de donatie la aceata femeie( dar dupa ce am facut eu concesiunea), deci locul de veci este pe numele meu.Femeia aceia mai poate emite legal vreo pretentie, desi s-au despartit de vreo 5 ani,iar pritenul senior a decedat acum vreo doua luni ?
multumesc
Răspuns la discuția Concesionare teren de veci
multumesc f. mult
Răspuns la discuția Concesionare teren de veci
Da , a facut preschimbarea in anul 2006. Noul administrator cere 1800 euro, pt. rezolvare!!!
Buna seara,
Fata mea a obtinut prin donatie un cavou de la un prieten apropiat in anul 2005.
Cavoul a fost construit in anul 1980 pe o suprafata de 6 m.p. desi concesionarea initiala a fost pe 3 m.p. Toti membrii familiei prietenului acum sunt decedati( inclusiv prietenul, care a fost inmormantat pe 16.01.2013 in acest cavou). In anul 1980 au fost tentative de concesionare pe toata sup. de 6 m.p.facute de raposat, dar referatul este la dosar fara a i se fi dat curs.
Ce se mai poate face acum sa putem intra in legalitate, ca noul administrator acum si-a dat seama de problema, desi a luat in primire cimitirul in anul 2006?
multumesc,
Am un apartament cu doua camere in Sinaia la et. 4(ultimul) intr-un bloc de locuinte, ce are un pod inalt si acoperisul de tigla. In anul 1992 s-a realizat un proiect comun, pe baza caruia in urma unei expertize s-a obtinut autorizatie pentru extinderea fiecarui locatar de la et. 4 in podul blocului(adica deasupra sa) cu inca doua camere,accesul efectuandu-se pe scara interioara a fiecarui apartament. Proprietarul vechi de la care am cumparat apartamentul in anul 2005,desi a avut toate aprobarile necesare(autorizatia de modificare colectiva si copii dupa proiect,expertiza,cadastru etc.),probabil nu a avut posibilitati financiare si nu si-a dus proiectul pana la capat,doar zidurile da delimitare stg-dr.in pod. Acum eu am hotarat sa ma extind si cei de la primarie solicita depunere de documente pentru o noua autorizare. Am obtinut certificatul de urbanism unde mi se solicita o noua aprobare a Asociatiei de locatari pentru extindere, desi la dosarul initial de autorizare exista. Asociatia de locatari imi solicita aprobarea majoritatii locatarilor pe baza de semnatura intr-un tabel. La legea 230/2007 la art. 39 se prevede"
Art. 39. - Proprietatea comuna poate fi utilizata de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune. " As vrea sa stiu daca intru sub incidenta acestui articol intrucat eu nu sunt terta persoana, ci sunt membru al Asociatiei de locatari si mai degraba consider ca intru sub incidenta art.41 si 42 din L230/2007 unde am nevoie de acordul comitetului executiv si al vecinilor proprietari direct afectati de vecinatate, nu de acordul majoritatii proprietarilor!!!
Mai doresc sa stiu daca podul strict de deasupra mea este considerat proprietate comuna?
De asemeni as dori sa stiu daca nu se putea prelungi sau aviza autorizatia veche si daca expertiza initiala mai este valabila?

multumesc f. mult