avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concesionare teren de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concesionare teren de veci

Buna seara,
Fata mea a obtinut prin donatie un cavou de la un prieten apropiat in anul 2005.
Cavoul a fost construit in anul 1980 pe o suprafata de 6 m.p. desi concesionarea initiala a fost pe 3 m.p. Toti membrii familiei prietenului acum sunt decedati( inclusiv prietenul, care a fost inmormantat pe 16.01.2013 in acest cavou). In anul 1980 au fost tentative de concesionare pe toata sup. de 6 m.p.facute de raposat, dar referatul este la dosar fara a i se fi dat curs.
Ce se mai poate face acum sa putem intra in legalitate, ca noul administrator acum si-a dat seama de problema, desi a luat in primire cimitirul in anul 2006?
multumesc,
Cel mai recent răspuns: ivulpasin46 , utilizator 21:16, 31 Ianuarie 2013
Trebuie mers la Administratia Cimitirelor si obtinut actul de concesiune pe toata suprafata de 6 mp. Adica sa va mai concesioneze inca 3 mp, avand in vedere ca exista deja constructie funerara. Fata sa se duca cu actul de donatie si cu actul de concesiune , Preupun ca si a preschimbat actul de concesiune in baza donatiei, daca nu sa faca intai preschimbarea, apoi sa depuna cerere pt concesionarea a celorlalti 3 mp motivand ca deja s au facut de atatia ani constructie funerara si ca acolo sunt ingropati fosti concesionari si familia acestora.
Da , a facut preschimbarea in anul 2006. Noul administrator cere 1800 euro, pt. rezolvare!!!
Sa va spuna in ce temei legal va cere!
multumesc f. mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

succesiune locuri cimitir+cavou inti inti In 1965 decedatul si-a facut cavou in cimitir. Decedeaza prin 72 si nimeni nu a deschis succesiunea(pe vremea aia...), mortii au fost ingropati ... (vezi toată discuția)
Locuri de veci Mihaita123 Mihaita123 Stra-stra bunicul meu a donat unei Primarii un teren de cateva ha pentru a se construi pe acest teren un cimitir. Actul din 1874 de donatie nu-l mai am, si ... (vezi toată discuția)
Procedura partaj pentru cavou dserban dserban Buna ziua, ma puteti ajuta in ceea ce priveste partajul unui cavou cu procedura ce trebuie urmata? Practic, se poate stabili de catre instanta sa fie cumparata ... (vezi toată discuția)