avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1222 soluții astăzi
Forum Activitate benescu

Activitate benescu

Răspuns la discuția Creante de recuperat
Multumesc frumos!
Creante de recuperat

Intentionez sa-mi construiesc o casa langa Constanta.
Am incheiat un contract cu o firma de constructii si am platit un avans, conform contractului.
Patronul/adiminstratorul firmei a decedat neasteptat (51 ani). Firma are datorii foarte mari, iar imediat dupa deces, majoritatea angajatilor si-au dat demisia. Asociatul care a preluat firma (erau 2 asociati) a introdus actiune la judecatorie pentru a declara falimentul. Urmeaza sa primeasca raspuns. Asociatul sustine ca nu am nicio sansa sa-mi recuperez banii, pt ca sunt banci care au de recuperat sume mult mai mari. Am sanse sa recuperez ceva? Daca da, ce am de facut?
Multumesc foarte mult!
Buna Dimineata,

Sunt pensionar, cu perioada de cotizare completa si sunt in proces de incheiere a unui "contract de mandat fara reprezentare". Conform celor agreate cu firma angajatoare, contractul se incheie pe persoana fizica (nu persoana juridica sau PFA). La sfarsitul anului fiscal, mi se va elibera o adeverinta cu veniturile dobandite. Sumele primite pentru activitatea prestata sunt nete, impozitele fiind platite de firma.
- In primul rand cei de la firma respectiva au spus ca este posibil ca acest contract, odata incheiat, sa afecteze pensia si mi-au solicitat sa ma interesez privind acest aspect.
- In al doilea rand,nu imi este clar ce inseamna "mandat fara reprezentare" .

Rog respectuos lamuriri privind cele doua aspecte.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Am fost militar, am solicitat in conditiile legii trecerea in rezerva cu drept de pensie, solicitarea fiind avizata favorabil incepand cu data de 01.10.2011. Dosarul de pensionare a fost remis casei sectoriale de pensii a MApN in data de 16.11.2011.
Pana la aceasta data nu am primit decizia de pensionare si implicit nici pensia. Chiar nu am posibilitatea sa initiez procese, insa daca va trebui o voi face, intrucat consider ca e anormala toata aceasta situatie.
Care este termenul legal pentru rezolvarea procedurilor in vederea emiterii deciziei si a primirii pensiei? Ar trebui sa mai fac eu altceva?

cu respect,
GB/BUZAU