avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Creante de recuperat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Creante de recuperat

Creante de recuperat

Intentionez sa-mi construiesc o casa langa Constanta.
Am incheiat un contract cu o firma de constructii si am platit un avans, conform contractului.
Patronul/adiminstratorul firmei a decedat neasteptat (51 ani). Firma are datorii foarte mari, iar imediat dupa deces, majoritatea angajatilor si-au dat demisia. Asociatul care a preluat firma (erau 2 asociati) a introdus actiune la judecatorie pentru a declara falimentul. Urmeaza sa primeasca raspuns. Asociatul sustine ca nu am nicio sansa sa-mi recuperez banii, pt ca sunt banci care au de recuperat sume mult mai mari. Am sanse sa recuperez ceva? Daca da, ce am de facut?
Cel mai recent răspuns: benescu , utilizator 20:42, 23 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil avocatul are dreptate,sansele sunt mici ,in general au prioritate statul pt creantele fiscale,cei care au garantii imobiliare etc.Singura varianta e sa va inscrieti la masa credala si sa sperati..
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez creantele de la o societate aflata in faliment??? nina_2005ro nina_2005ro Buna ziua, am colaborat cu o firma (contract de prestari servicii) care acum este in faliment, mai am de recuperat de la ea o suma destul de mare; mai am ... (vezi toată discuția)
Procedura judiciara mihaelasopterean mihaelasopterean m-ar interesa sa stiu in ce consta procedura judiciara si in ce conditii se poate instituii aceasta procedura.si m-ar mai interesa cum se pot recuperare ... (vezi toată discuția)
Pot sa recuperez banii de la o firma aflata in insolventa? Cristina152 Cristina152 am facut contract cu o firma care a cazat lucratorii pt o perioada la pensiunea mea, banii urmand sa-i plateasca la sfarsitul perioadei cazarii. Problema e ca ... (vezi toată discuția)