avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Activitate cabinet individual de avocat

Activitate cabinet individual de avocat

Răspuns la discuția lovire
Trebuie sa duceti la politie certificatul medico-legala si sa va constituiti parte civila ( adica sa-i cereti despagubiri). Deasemeni depuneti o cerere in care sa indicati martorii (daca exista) care cunosc ce s-a intamplat in realitate. Mai puteti avea si o intelegere amiabila cu vecinii si in schimbul unei sume de bani sa va retrageti plangerea prealabila.
partii vatamate, in urma cu doi ani i s-a furat autoturismul in timp ce cumpara la ora 2 noaptea de la o florarie un buchet de flori. Dupa doi ani, cand politia ii indica ...cam cine se ocupa de furturi de masini, partea vatamata il recunoaste pe inculpat ca acesta este autorul furtului auto din urma cu 2 ani.
In toate declaratiile din faza de UP afirma ca in momentul sustragerii auto se afla la distanta de cativa metri de masina, afirmatie sustinuta si de prietena sa cu care se afla in noaptea furtului, precum si de vanzatorul de la florarie.
Dupa ce UP se incheie si dosarul ajunge pe rolul instantei de jud. Partea vatamata declara ca nu a parasit nici o secunda masina si alte minciuni. Cum toate declaratiile date in faza de UP se afla la dosar, in ce temei de lege poate fi raspunzator pentru declaratia mincinoasa in fata instantei de judecata?
daca partea vatamata, care s-a constituit si parte civila in procesul penal, in fata instantei de judecata da declaratii mincinoase, in ce temei juridic va raspunde pentru aceasta? Ce se poate intampla daca avocatul inculpatului cere instantei sa se inceapa urmarirea penala ptr. acesta?:(
da, numai daca nu sunt acte care trebuie duse la politie.