Buna ziua.As dori un sfat in legatura cu situatia mea. Lucrez de 1 an si noua luni ca operator telfonie(call-center) la o societate romana cu administrator si actionari straini .1 an si 5 luni am lucrat la un punct de lucru in Bacau,ulterior asa cum ni s-a promis de la inceput,ni s-a deschis punct de in orasul de resedinta,ne-am dat demisia si in aceeasi zi am semnat un nou contract de munca cu aceeasi societate.Recent din varii motive am fost anuntati sa mergem acasa o saptamana(platiti),pana cand firma rezolva problemele si vom primi un raspuns.In caz ca vor inchide firma as vrea sa stiu care este procedura si ce drepturi avem noi ca salariati.stiu ca depinde in ce fel vor inchide activitatea.mentionez ca firma are sediul in iasi si puncte de lucru in bacau,suceava si roman,cel di piatra neamt fiind inchis recent. Precizez ca noi am mai trecut printr-o experienta asemanatoare tot cu un call-center care intr-o buna zi pur si simplu ne-a trimis acasa,am deschis toti 14 actiune in instanta cerand reintegrarea si drepturile banesti,dar ulterior deschiderii dosarului au cerut insolventa si nu am primit absolut nici un drept chiar cu hotararea instantei definitiva si irevocabila.diferenta e ca atunci strainii au pus un administrator roman.De asemeni as vrea sa stiu tinand cont ca pe 22.02.2012 sotia a nascut daca as putea cere eu ca tata indemnizatia de crestere iar in cazul in care firma se inchide(faliment,insolventa,inchiderea pct de lucru,etc) cui trebuie sa ma adresez pentru adeverintele necesare tinand cont ca am realizat venituri impozabile in ultimele 12 luni pana la nasterea copilului.
Imi cer scuze ca nu am reusit sa fiu succint incercand sa fiu explicit,speta fiind mai complicata.
In speranta unei lamuriri VA MULTUMESC ANTICIPAT !