avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1405 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate pascah

Activitate pascah

Buna ziua, am si eu o problema, ca multi altii dealtfel. pe scurt.
Am fost cercetat intr-un dosar penal, sub aspectul savarsirii infractiunilor de tentativa la furt calificat, distrugere, cond. a unui autovehicul neinmatriculat si cond. a unui autovehicul cu nr. fals de inmatriculare.
Si mai pe scurt : am fost cercetat pe motiv ca as fi mers la furat cu autoturimul meu.
Solutia in dosar este:
1. Scoatere de sub urmarirea penala pentru savarsirea infractiunilor prev. de art. 20 rap. la art. 208-209 alin.1 lit. e si g, , si alin. 3 lit h din C.P., art. 85 alin1 si 2 din OUG 195/2002 mod.
2. N.U.P. pentru savarsirea infractiunii prev si ped. de art. 217 alin. 3 din C.P.
3. aplicarea unei amenzi administrative in suma de 500 lei in ceea ce priveste infractiunile de tentativa la furt calificat si distrugere.
La data "savarsirii faptei", eu conduceam un autoturism marca Mitsubishi, care la momentul respectiv, a fost retinut de politie. masina nu este semnalata furata, insa la data respectiva era radiata din circulatie si numaru de inmatriculare (German) figura in mod legal pe un alt autoturism in Germania.( eu ne stiind aceste lucruri , atunci).
In ordonana emisa de Parchet, nu se specifica faptul ca masina mi-a fost retinuta, si nici ca aceasta odata cu solutionarea dosarului sa-mi fie returnata, ci face doar referire la placutele de inmatriculare care se retin de politie.
Odata cu ridicarea masinii politia nu mi-a dat nici un act in acest sens, dovada de ridicare, proces verbal, etc, mi-au spus verbal doar ca imi ridica masina.
Problema este ca eu nu am nici un document al masinii, cu toate ca am achizitionat-o im mod licit, nestiind ca este radiata.
Si acum intrebarea mea la dvs. este cum pot sa o recuperez?

Buna am o intrebare: legat de art. 36 pct.3 raportat la art.33 alin.2 lit. B din prezentul ordin , ce se intampla de fapt in aceasta situatie? adica sociatatea de asigurari nu mai are dreptul sa desfasoare investigatii,ce pot dura 3 luni si dupa terminarea cercetarilor efectuate de Autoritatile Publice, procedeaza in consecinta , sau asiguratorul isi incepe investigatiile proprii,potrivit art.36 din Ordin., dupa finalizarea cercetarilor
efectuate de Autoritatile Publice,?