avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Activitate crisad

Activitate crisad

Venitul din arenda este de 1200 lei/luna. Se mai retine CASS la sursa? Venitul din chirie este de 500 lei/luna. Contractul a fost incheiat de la 1 ianuarie 2018 si am depus la ANAF odata cu el si declaratia 220, optand pentru cote forfetare de cheltuieli. Acum trebuie sa depun declaratia 212?
Obtin venituri doar din chirie si arenda. Suma cumulata este de 1700 lei/luna. Cum se calculeaza CASS?
Intr-un dosar inregistrat in martie 2013 privind cerere deschidere procedura insolventa, Tribunalul a respins cererea, cu mentiunea "Cu apel in 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Tribunalul ... Sectia a II-a civila."
Creditoarea insa a formulat recurs la Curtea de Apel. Am mai multe nelamuriri:
De ce recurs si nu apel, si de ce la Curtea de Apel si nu la Tribunal, cum specifica Hotararea? Insolventa era ceruta pentru o prezumtiva creanta de 200.000 lei, ori, fara sa fiu de specialitate, am citit ca de la 15.02.2013 nu mai sunt supuse recursului cereri evaluabile in bani in valoare de pana la 500.000 lei inclusiv?! Avand in vedere ca doar creditoarea a formulat recurs, este obligatoriu ca si debitoarea sa fie reprezentata in instanta de un avocat sau consilier juridic? Ce se intampla daca debitoarea nu formuleaza intampinare la recurs si nu se prezinta la termen in instanta, sau se prezinta fara avocat?
Multumesc anticipat pentru lamuriri.

Pentru un debit de 9000 de lei, exceptand penalitati si dobanzi care insumeaza cam tot atat, la ce instanta se introduce cererea de emitere a ordonantei de plata? Se poate introduce cerere de valoare redusa avand in vedere ca debitul principal este sub 10.000 lei? Cat este taxa judiciara de timbru si timbrul judiciar?
Multumesc anticipat.
Pentru o contestatie la deschidere procedura insolventa, pentru o pretinsa creanta de peste 100.000 RON, trebuie achitata taxa judiciara de timbru de 120 RON si timbru judiciar de 5 RON?
Legea insolventei Art.33 (3) "La cererea debitorului, judecătorul-sindic îi poate obliga pe creditorii care au introdus cererea să consemneze, în termen de 5 zile, la o bancă, o cauţiune de cel mult 10% din valoarea creanţelor."
Intrebarea mea este: cererea de consemnare a cautiunii trebuie sa faca parte din contestatia asupra starii de insolventa sau se face in mod separat?
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Studiere dosar arhiva tribunal
OK. Multumesc!
Răspuns la discuția Studiere dosar arhiva tribunal
Stati un pic ca sa inteleg si eu! Deci rudele mele, in calitate de mostenitori, introduc o actiune in instanta cu privire la retrocedarea unui imobil unde si eu aveam aceeasi calitate, nu ma anunta in legatura cu actiunea unde se prezinta ca fiind unici mostenitori, si eu nu am dreptul da a consulta dosarul si hotararea?!?! Pai numarul dosarului, obiectul actiunii, partile, termenele si solutia sunt informatii publice prezentate chiar pe site-ul Tribunalului unde a fost introdusa actiunea, numai ca sunt prezentate fara detalii... Odata ce oricine le poate vedea pe site, nu inteleg de ce nu poate studia oricine dosarul, mai ales ca una dintre parti este o institutie publica, si anume o primarie...Poate ma lumineaza cineva, va rog!
Răspuns la discuția Studiere dosar arhiva tribunal
Nu se poate invoca Legea nr.544/2001 privind liberul acces la informatii ?
Cum procedez pentru a studia un dosar al unei actiuni introduse de catre niste rude cu privire la o revendicare la care as fi avut dreptul sa particip si eu. Am aflat absolut intamplator despre actiune, cunosc numarul dosarului, dar nu stiu cum pot sa-l obtin pentru a-l consulta. Dosarul este din 2010 si am vazut pe site-ul Tribunalului ca actiunea a fost admisa.
Multumesc anticipat.