avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Activitate volodea

Activitate volodea

Răspuns la discuția Salariul minim ian. 2019
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspunsuri. Chiar o sa fac o petitie.
Cu stima,
Vladimir Stoiciu
Răspuns la discuția Salariul minim ian. 2019
Buna ziua,
Si in aceasta situatie care nu mi se pare corecta, nu-i poate spune nimeni legiuitorului ca a avut o scapare si cred ca nu singura, astfel ca in viitorul foarte apropiat sa repare lucrurile care nu sunt ok ?
Răspuns la discuția Salariul minim ian. 2019
Din păcate, nu se specifica. Din câte înțeleg, rămâne la aprecierea patronului, nu?
Răspuns la discuția Salariul minim ian. 2019
Mulțumesc pentru răspuns. Dar..
Am mai mult de 5 ani vechime dar nu am argumentul în fața patronului, câtă vreme nivelul de studii nu este precizat în COR ? Ce i-aș putea spune ?
Buna ziua,
Sunt incadrat pe functia de sef departament logistica cod COR 132442 care spune ca nivelul de studii este nedefinit de COR. Am studii superioare cu diploma de licenta. Pe ce salariu minim voi fi incadrat de la 01.01.2019: 2080 lei sau 2350 lei ?
Va multumesc anticipat pentru raspuns,
Vladimir Stoiciu
Buna ziua,
Am fost angajat ca gestionar, cu CIM pe per. nedeterminata dar cu per. de proba de 90 de zile, din 5.12.2011. La sfarsitul anului fostul gestionar si cu mine doar, am facut un inventar pe niste hartii pe care erau niste stocuri din contabilitate, nerespectand nimic din ceea prevede din Legea 82/1991 republicata si OMFP 2861/2009 privind normele pentru organizarea si efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor , datoriilor si capitalurilor proprii. Nu s-a intocmit niciun proces-verbal de predare-primire si nu am semnat nicio hartie din cele completate de noi cu stocurile faptice. Prin 10 ianuarie mi se da o cheie de la un depozit si normal fac operatiuni de intrare-iesire de marfa. In 27.02.2012 fac o notificare conf. art 31 alin (3) ca din 01.03.2012 imi incetez activitatea, mi se refuza inregistrarea, o trimit pe e-mail patroanei si dir. financiare, scanata si apoi pana pe 29.02.2012 inclusiv facem acelasi tip de inventar ca mai sus. Predau cheia aceluiasi coleg din decembrie si ma prezint in 07 martie (conf.CIM data platii salariului este 05 si 20 ale lunii). Nu mi se dau nici banii cuveniti , nici decizia de incetare CIM, nici adeverinta de vechime, si nici fisa fiscala pe motiv ca nu s-a valorificat inventarul din 29.02.2012 si ca atare n-au inchis nici CIM-ul. Le-am spus ca n-am nicio treaba cu acest inventar, deoarece ca sa predau o gestiune trebuia sa iau una in primire, ori acest lucru nu s-a intamplat, iar CIM trebuia incheiat pe baza notificarii mele. Am purtat corespondenta pe e-mail cu firma in care timp mi-au dat termene de solutionare care nu s-au respectat iar acum 22 martie aflu ca firma mi-a trimis o scrisoare recomandata cu confirmare de primire care inca nu stiu ce contine, dar sigur nimic bun pentru mine. Ce parere aveti ? Este posibil sa mi se puna in carca niste lipsuri si pentru asta sa nu-mi mai dea banii iar CIM-ul sa-l inchida pe motive disciplinare, zic si eu ? Ce ar trebui sa mai fac in afara faptului ca pe 21.03.2012 am depus o petitie la ITM Bucuresti ? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Discuție Demisie!
Am fost angajat cu CIM pe per. nedeterminata dar cu per. de proba de 90 zile, incepand cu 05.12.2011. In 27.02.2012 am scris o notificare conf. art.31, alin(3) din Legea 53/2003 republicata, ca incepand cu data de 1 martie 2012, incetez raportul de munca, dar mi-a fost refuzata primirea si inregistrarea. Am scanat-o si am trimis-o pe e-mail patroanei si dir. financiar. Serv. resurse umane cred ca este externalizat, habar n-am. Din 05.03.2012 cand trebuia sa ridic banii cuveniti pt. luna februarie, am facut mai multe demersuri scrise pe e-mail (am primit si raspunsuri , toate de amanare), pentru ca firma sa-mi elibereze decizia de incetare a CIM, adeverinta de vechime, extras dupa reg. gen. de evidenta a salariatilor, fisa fiscala dar nu in ultimul rand acesti bani. eu fiind la serviciu pana pe 29.02.2012. Astazi 19.03.2012 este ultima zi acceptata de mine pt. eliberarea celor de mai sus, maine ma voi duce la ITM Bucuresti pentru a depune o petitie impotriva abuzului angajatorului si probabil voi ajunge si in instanta. Problema mea este, ca am observat abia acum ca notificarea trimisa nu am semnat-o, olograf. Credeti ca ar putea fi o problema, lipsa semnaturii olografe pe notificare ?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Volodea
Răspuns la discuția depunere acte ITM
Unul din multele motive pentru care nu merge treaba in tara asta, este ca sunt prea multi care isi dau cu presupusul. Urmaresc forumul de putin timp, si foarte multe raspunsuri vin de la persoane care nu au nicio treaba cu meseria de jurist sau avocat. Intentia de a ajuta o fi buna, dar face mai mult rau printr-un raspuns gresit. Lasati specialistii sa raspunda la intrebari asa cum lasati mecanicul sa repare autoturismul sau electronistul televizorul!!!
Daca stim sa schimbam un bec sau o siguranta fuzibila, nu inseamna ca suntem electrician!
O saptamana plina de realizari tuturor.
Răspuns la discuția inregistrare in Revisal
Cristienne a scris:

Buna ziua!

"Orice modificare a elementelor cu privire la: datele de identificare ale salariatului, perioada detasarii, functia, tipul contractului de munca, durata normala a timpului de lucru si repartizarea acestuia, salariul, sporurile, se inregistreaza in REVISAL cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 zile lucratoare de la data aparitiei modificarii (exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ)."

Daca modificarile pe pare trebuie sa le operati nu se incadreaza la exceptii, transmiterea modificarilor in REVISAL trebuie sa o faceti cel tarziu luni, 19.03.2012.

Cu stima.



Sunt 20 de zile lucratoare sau calendaristice ?
Dupa raspunsul d-voastra ar fi calendaristice!
Am fost angajat cu CIM pe per. nedeterminata, cu per. de proba 90 de zile, din 5.12.2011 pana in 29.02.2012. Am incetat CIM conf. art.31alin(3) din C.M. In CIM aveam dreptul la 21 zile CO. Angajatorul este obligat sa-mi plateasca si cele 4 sau 5 ? zile de concediu cuvenite si neefectuate pentru perioada lucrata, odata cu lichidarea lunii februarie ? Va multumesc anticipat pentru raspuns.