avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Activitate viorel61

Activitate viorel61

Buna ziua,
Sotia se incadreaza la pensie anticipata in iulie 2026 (este nascuta in ian.1968) iar la 01 08.2026 face 40 de ani vechime (este angajata permanent din august 1986, fara grupe si fara copii) In 1988 si 1989 a avut cateva luni de concediu medical (singurele in cei 40 de ani), va rog sa-mi spuneti daca acele luni de CM sunt considerate stagii de cotizare si poate depune dosarul de pensie incepand cu luna august 2026.
Va multumesc mult!
Buna ziua,as dori sa ma lamuriti cu urmatoarea situatie: implinesc 65 ani in ian.2026, sunt salariat ca asistent medical scolar in cadrul unei primarii, as dori sa stiu in ce conditii imi pot continua activitatea si dupa implinirea varstei de pensionare. Din ce am aflat, neoficial, ar fi trei posibilitati, cumulul pensiei cu salariul (sanse minime), continuarea activitatii cu renuntarea la pensie sau pensie si contract prestari servicii cu PFA .
V-as ruga sa-mi precizati care ar fi solutia si ce trebuie sa fac eu, ca si salariat. Va multumesc mult, o zi buna!
Sunt angajat pe perioada nedeterminata, acest "alt raport de munca" ar insemna reluarea procedurii la angajare, cu vacantarea postului si concurs pentru ocuparea lui, sau este doar un act administrativ in interiorul primariei? Va multumesc din nou, scuzati-mi insistenta!
Sunt angajat pe perioada nedeterminata, acest "alt raport de munca" ar insemna reluarea procedurii la angajare, cu vacantarea postului si concurs pentru ocuparea lui, sau este doar un act administrativ in interiorul primariei? Va multumesc din nou, scuzati-mi insistenta!
Buna ziua, va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarea situatie.
Implinesc varsta de 65 ani in luna ianuarie 2026, sunt angajat neintrerupt din august 1980 (exceptie perioada stagiului militar de 1 an si 6luni, oct.1980-apr.1982). Actualmente sunt salariatul unei primarii in functia de asistent medical, as dori sa stiu daca, in cazul in care solicit acum pensionarea pe legea 360/2023 mai pot ramane, si dupa ce primesc decizia de pensionare, salariat pana la implinirea varstei de 65 ani. Daca pot cumula pensia cu salariul.
Va multumesc anticipat!
Va multumesc inca o data, i-am explicat si va incepe demersurile pentru pensia de invaliditate.
Va multumesc foarte mult, stiam ca si pensia de invaliditate este o solutie dar nu se descurca singura cu demersurile necesare (as ajuta-o, dar locuiesc in alt judet, iar copiii sunt plecati din tara sau au servicii care ii impiedica s-o ajute!
O zi buna!
Buna ziua,
As avea nevoie de o informatie pentru o cunostinta. Doamna are 60 de ani ( DN 02.11.1963), are 4 copii, si a adunat in jur de 16-17 ani vechime ( vreo 18 ani din 1/2 norma si vreo 8 ani cu norma intreaga) S-a operat de hernie de disc acum 3 luni si nu isi mai poate relua activitatea, care implica si efort fizic intens.
Rugamintea mea este, se poate pensiona anticipat? Daca da, incepand cu ce data? Orice lamurire mi-ar fi de folos!
Va multumesc foarte mult!