avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Activitate vandra

Activitate vandra

Buna ziua
Prin intermediul dvs as dori in masura in care este posibil sa imi acordati cateva sfaturi in ceea ce priveste solutionarea unei plangeri penale.
IPe scurt iata povestea...in pauza dinaintea orei de educatie fizica, elevii au mers la sala de sport, asa cum o fac de obicei, pentru a se echipa, si in urma instructajului facut la inceput de an scolar, aveau obligatia sa astepte in sala de sport pe bancutele din sala. In acest timp al pauzei, profesorul de ed. fizica a mers la d-na director pentru semnarea unui tabel pentru o competitie sportiva(cert e ca nu se afla in sala de sport). Nu a apucat sa ajunga la biroul d-nei dir. ca a fost anuntat ca un elev si-a rupt mana. D-ul profesor a ajuns la locul faptei, a instiintat directiunea despre incident, aceasta la randul ei dand telefon la salvare. Incidentul a avut loc intre doi elevi de clasa care s-au aflat intr-o conjunctura nefavorabila a.i unul dintre ei si-a rupt mana. Unii colegi sustin ca i s-ar fi pus piedica intentionat, altii ca avand o usoara semipareza s-ar fi dezechilibrat.D-ul profesor a anuntat tatal de starea elevului, contribuind si cu Politia care a venit la fata locului prin acordarea unei declaratii cu cele mentionate mai sus. Dupa o perioada de o saptamana parintii ar fi venit la scoala, fara sa il caute pe d-ul prof. (au discutat cu dirig. si dir) au datde inteles ca vor sa isi recupereze cheltuielile de spitalizare si ca tb gasit un vinovat. Din surse neoficiale d-ul profesor a aflat ca parintii elevului accidentat ar fi depus o plangere penela impotriva acestuia si tot din aceleasi surse ar fi aflat ca elevul implicat si el in incident arfio fost chemat la politie in calitate de martor.
Acum vin cu o sumedenie de interbari.
1. Ce sanse sunt ca aceasta plangere penala sa fie solutionata favorabil pt cel care a reclamat(parintele copilului accidentat)? Ce incadrare juridicaexista pt o astfel de fapta?
2. Ce demersuri ar trebui sa faca d-ul profesor pentru a-si demonstra nevinovatia?Care sunt pasii?
3. In ce masura isi poate spala imaginea d-ul prof. in conditiile in care plangerea penala se soutioneaza favorabi lui?

Multumesc anticipat si astept cu nerebdare raspunsul dvs.