avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce trebuie sa fac in cazul unei plangeri penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce trebuie sa fac in cazul unei plangeri penale

Buna ziua
Prin intermediul dvs as dori in masura in care este posibil sa imi acordati cateva sfaturi in ceea ce priveste solutionarea unei plangeri penale.
IPe scurt iata povestea...in pauza dinaintea orei de educatie fizica, elevii au mers la sala de sport, asa cum o fac de obicei, pentru a se echipa, si in urma instructajului facut la inceput de an scolar, aveau obligatia sa astepte in sala de sport pe bancutele din sala. In acest timp al pauzei, profesorul de ed. fizica a mers la d-na director pentru semnarea unui tabel pentru o competitie sportiva(cert e ca nu se afla in sala de sport). Nu a apucat sa ajunga la biroul d-nei dir. ca a fost anuntat ca un elev si-a rupt mana. D-ul profesor a ajuns la locul faptei, a instiintat directiunea despre incident, aceasta la randul ei dand telefon la salvare. Incidentul a avut loc intre doi elevi de clasa care s-au aflat intr-o conjunctura nefavorabila a.i unul dintre ei si-a rupt mana. Unii colegi sustin ca i s-ar fi pus piedica intentionat, altii ca avand o usoara semipareza s-ar fi dezechilibrat.D-ul profesor a anuntat tatal de starea elevului, contribuind si cu Politia care a venit la fata locului prin acordarea unei declaratii cu cele mentionate mai sus. Dupa o perioada de o saptamana parintii ar fi venit la scoala, fara sa il caute pe d-ul prof. (au discutat cu dirig. si dir) au datde inteles ca vor sa isi recupereze cheltuielile de spitalizare si ca tb gasit un vinovat. Din surse neoficiale d-ul profesor a aflat ca parintii elevului accidentat ar fi depus o plangere penela impotriva acestuia si tot din aceleasi surse ar fi aflat ca elevul implicat si el in incident arfio fost chemat la politie in calitate de martor.
Acum vin cu o sumedenie de interbari.
1. Ce sanse sunt ca aceasta plangere penala sa fie solutionata favorabil pt cel care a reclamat(parintele copilului accidentat)? Ce incadrare juridicaexista pt o astfel de fapta?
2. Ce demersuri ar trebui sa faca d-ul profesor pentru a-si demonstra nevinovatia?Care sunt pasii?
3. In ce masura isi poate spala imaginea d-ul prof. in conditiile in care plangerea penala se soutioneaza favorabi lui?

Multumesc anticipat si astept cu nerebdare raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 17:52, 27 Martie 2012
1. Din punctul meu de vedere nu sunt intrunite elementele constitutive ale unei infractiuni.
2. Nici un demers pana nu este citat oficial de catre o autoritate in drept.
3. Nu se poate preciza un raspuns la acest moment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere profesor bluemonday bluemonday Buna ziua, Doi elevi au avut o altercatie in incinta unei scoli, ce a rezultat cu vatamarea fizica a unuia dintre ei(copilul este integru fizic in acest ... (vezi toată discuția)
Ilegalitati in liceu Ionut_2005 Ionut_2005 Buna, am o intrebare! Azi, era pauza iar un profesor mi a confiscat telefonul, de precizat este faptul ca el a vrut sa vina pe furis sa mi l ia daca nu l ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, sunt elevă în clasa a 12-a iar anul acesta a venit ... allex.xvi allex.xvi Bună ziua, sunt elevă în clasa a 12-a iar anul acesta a venit un nou director la noi la liceu. Cum a venit, a început să facă schimbări drastice în ... (vezi toată discuția)