avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters247399

Activitate ContSters247399

va multumesc mult pentru sfaturi. voi face intocmai cum m-ati sfatuit.
da, rezilierea s-a facut dupa 8 luni de contract cu aceasta firma de cablu.
Cum sa le solicit in scris sa imi comunice temeiul legal de aplicare al taxelor de reziliere? ma duc la casieria lor si depun cererea in scris? cererea de pe care imi fac si eu o copie?
de asemenea depun si o cerere la casieria lor prin care sa le cer sa imi storneze abonamentul facturat pe o luna in care serviciile imi erau deja reziliate?
buna ziua,
v-as ruga sa imi spuneti daca este legala taxa de reziliere a contractului inainte de termen.
situatia mea sta astfel:
am cerut rezilierea contractului catre operatul de cablu pe motive obiectivee: acela ca ma voi muta de la adresa curenta, iar operatorul m-a facturat si pe inca o luna cu toate ca incetarea furnizarii serviciior a avut loc exact in momentul in care s-a emis o noua factura. mai exact la dat de 1 martie serviciile au incetat sa mai fie furnizate, iar noua factura a fost emisa pentru perioada 1martie- 1 aprilie, plus o taxa de reziliere pentru fiecare serviciu in parte: 75ron pentru cablu tv, 75ron pt internet, 75 ron pt telefonie.
Cu toate ca le-am trimis acte doveditoare a noului meu domiciliu, pentru a nu mi se mai impute taxa de reziliere, acestia mi-au spus ca noul meu domiciliu de fapt este din 2011, dinaintea incheierii contractului cu ei si atunci nu vor sa mi se inceteze contractul cu ei fara taxa de reziliere.
Problema mea e urmatoarea:
- este legala aceasta taxa de reziliere, daca nicaieri in contractul de furnizari servicii nu este stipulata nici o suma cu referire la taxa de reziliere? In anexa se vorbete ca s-ar stipula o taxa de reziliere in cazul solicitarii rezilierii contractului inainte de termen.
specific ca am beneficiat de un pachet internet, cablu si telefonie la un pret promotional.
-daca eu am contractat o oferta de furnizari servicii la pachet- internet, cablu tv si telefonie, este legala aplicarea taxei de reziliere pentru fiecare serviciu in parte? sau ar trebui pusa taxa per pachet, asa cum s-a si facut contractul?
- daca procesul verbal este facut pe numele titularului de contract care a fost anterior la adresa la care eu am facut contractul de furnizare servicii cu aceasta companie de cablu, mai este valabil contractul?
- am sunat la ei sa ii intreb de ce mi s-a facturat inca o luna din moment ce mie mi s-a oprit furnizarea serviciilor la data de 1 aprilie si mi s-a spus ca acea factura va fi anulata. sa ma incred in vorbele lor sau sa le cer ceva la mana sau cum sa fac caci nu as vrea dupa aceea sa ma sune firmele de rechini care se dedica recuperarilor de creante.
sper sa ma puteti ajuta cu vreun sfat sa pot rezolva aceasta problema
daca nu au datele dvs corect si complet, atunci cum a ajuns notificarea de la executorul judecatoresc la dvs?
dupa parerea mea, daca nu au datele dvs personale corecte si complete, nu vad de ce v-ati face griji
Dle MilicaDamian, nu cred ca are vreo relevanta detalierea urgentei mele pe forum.
am dovedit cu acte necesitatea urgentarii redactarii hotararii, dar se pare ca nu a fost luata in considerare, de aceea si disperarea mea de a obtine hotararea cat mai repede.
repet intrebarea, dupa ce s-a terminat procesul, mai pot cere dosarul meu de la arhiva? as dori sa vad ce a scris avocatul meu in cererea de urgentare...
eu am tot fost pe la arhiva, m-am dus in fiecare saptamana sa intreb daca s-a redactat hotararea si de fiecare data raspunsul a fost negativ. deocamdata nu au trecut 30 de zile de cand s-a pronuntat instanta. cererea de urgentare a fost redactata de catre avocat, banuiesc ca a cererea a fost redactata asa cum trebuia.
inca o intrebare, daca procesul s-a incheiat, eu ca parte in proces, mai pot cere dosarul sa vad ce e la dosar??
EDIT: sa inteleg ca in momentul in care grefierul arhivist imi spune ca s-a redactat, trebuie sa intreb si daca s-a comunicat hotararea judecatoreasca?
Se poate ca urmatoarele cereri de urgentare a redactarii se le fac identic cu cea facuta deja de avocatul meu?
stiti cumva daca "stresarea" judecatorului in acest mod va duce intr-un final la redactarea hotararii judecatoresti? sau va fi mai rau?
am si eu o intrebare. de cate ori se pot face cereri de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti?? am facut o cerere deja si astept si nu a venit hotararea, iar urgenta este una reala insa se pare ca este ignorata de catre judecator. cat de des pot depunde cereri pentru urgentarea redactarii hotararii judecatoresti??