avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de urgentare a redactarii hotararii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti

am si eu o intrebare. de cate ori se pot face cereri de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti?? am facut o cerere deja si astept si nu a venit hotararea, iar urgenta este una reala insa se pare ca este ignorata de catre judecator. cat de des pot depunde cereri pentru urgentarea redactarii hotararii judecatoresti??
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 10:04, 6 Ianuarie 2014
Puteti formula oricate cereri considerati a fi necesare.
stiti cumva daca "stresarea" judecatorului in acest mod va duce intr-un final la redactarea hotararii judecatoresti? sau va fi mai rau?
Cred ca asta depinde de judecator. Fiecare cu personalitatea si caracterul sau.
In ultimul timp si eu am avut oarecare probleme cu redactarea hotararii judecatoresti in civil, in sensul ca nu de la prima cerere s-a redactat, asa cum era ceva mai demult...
Insa daca insistati pana la urma se reuseste.

Importanta este si motivarea cererii de urgentare a redactarii hotararii.
Ca sa fie luata in seama trebuie sa semene foarte mult cu o actiune in justitie si sa fie destul de agresiva motivarea in fapt si in drept.
Etapele existente:
1 - instanta se pronunta (solutie care apare pe programul ecris si pe internet)
2 - instanta motiveaza hotararea
3 - grefierul de sedinta sau un grefier anume desemnat tehnoredacteaza hotararea - context in care dosarul sta la rand, la redactare.
cererea dvs de urgentare se analizeaza de catre presedintele instentei (sectia civila, penala, com, etc) si, daca este, justificata si (de preferat) dovedita se dispune redactarea cu prioritate, inaintea altor dosare.

in acest context, mai multe cereri nu inseamna neaparat urgentarea redactarii.B-)

Alte discuții în legătură

Instiintare decizie adusa de judecator szenikop szenikop In 22.06.2012 a fost pronunţată o decizie civilă, insă nu a fost incă redactată, nu am primit în scris motivarea deciziei. Nu există a lege care oblige ... (vezi toată discuția)
Termenul de comunicare a unei hotarari judecatoresti ch52samuel ch52samuel Buna ziua!La ultimul termen de judecata,mi s-a spus ca voi primi acasa hotararea judecatoreasca.As vrea sa intreb daca exista vre-un termen pentru comunicarea ... (vezi toată discuția)
Motivarea si redactarea hotararii luptator.cu.pana luptator.cu.pana Cf. art. 264 Cod. proc. civ., [quot]Motivarea hotararii se va face in termen de cel mult 30 de zile de la pronuntare.[/quot] As dori sa pun urmatoarea ... (vezi toată discuția)