avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate crystina_crys67

Activitate crystina_crys67

Răspuns la discuția art . 10 CPP litera a,
. "Ca urmare, instanta civila a hotarat sa cerceteze falsul invocat in continuare , prin mijloacele de proba pe care le considera necesare, in speta, expertiza la un laborator specializat ."
Cate expertize poate cere instanta civila in continuare?daca nu e multumita nici de expertiza de la laboratorul specializat, cum nu a fost multumita nici de raportul de constatare tehnico-stiintifica grafoscopica (cerut de catre instanta civila) efectuat de catre un expert din serviciul criminalistic si facand parte in dosar penal la parchetul de pe langa curtea de apel, poate cere le nesfarsit expertize?deci, nu recunoaste o expertiza ceruta de catre EA-instanta si doreste o alta expertiza, pt ca nu a fost o judecata penala pe fond. Cauza nu a fost judecata pe fond. AM vreo cale sa ajung la o judecata pe fond inainte de a se face expertiza ceruta de instanta civila la laboratorul specializat? ce rost a mai avut prima cerere a instantei la parchet daca, acum vrea o alta expertiza la un expert desemnat de catre ea (instanta). facem expertize pana e multumita instanta de raspuns? deci, instanta civila contesta expertiza ceruta de EA,la parchet,prin cererea unei alte expertize la bucuresti, (care am inteles ca nu mai este sub tutela unei procuraturi,sau a unei instante penale) sunt bulversata. in concluzie: Solutia Instantei Civila este corecta. ce pas trebuie sa urmez ca sa am o judecata penala pe fond? Multumesc
Răspuns la discuția art . 10 CPP litera a,
Buna ziua. Am o sentinta penala definitiva in temeiul art.278 indice 1 alin.8lit.a), c.p.p. respinge ca nefondata plangerea impotriva rezolutiei, care a dispus NUP, pt ca fapta nu exista si SUP,pt ca fapta nu exista, in temeiul disp.art.249 c.p.p.rap. la art.11 pct.1 lit b si art.10 lit.a c.p.p.,art.228 alin 4 c.p.p. rap. la art. 10 lit.a c.p.p., prin conexarea dosarelor, s-a dat aceeasi sentinta. Procurorul general mi-a emis o adresa in care se specifica ca a fost solutionat pe FOND dosarul nr... de NUP si SUP,( adica rezolutia emisa de parchetul de pe langa curtea de apel), in urma plangerilor facute de reclamant la curtea de apel s-au conexat dosarele intr-unul singur si s-a dat sentinta penala de mai sus.Am ajuns aici pt ca In instanta civila s-a deschis proces pt partaj succesoral si apoi cu completarea actiunii de nulitate absoluta a contractului de vanzare cumparare. instanta civila a suspendat cazul de 2 ori in baza art.,183c.p.c, pana la finalizarea definitiva a in raport de disp. art.278, 278 indice1 c.p.p. A venit sentinta definitiva , am invocat art.278 indice 11 ca exceptie de autoritate de lucru judecat. "Hotararea judecatoreasca pronuntata in temeiul art.278indice 1 alin8lit.a)c.p.p., rqamasa definitiva, confera rezolutiei sau ordonantei de netrimitere in judecata in conditiile prev.de art.278ind.1alin.11 c.p.p., efecte juridice identice cu cele decurgand din autoritatea de lucru judecat", am depus si adresa emisa de parchetul de pe langa curtea de apel in care se mentioneaza ca a fost o solutionare pe fond a dosarului si totusi instanta civila unde a fost deschis procesul , a respins exceptia sustinand ca nu a fost o judecata penala pe fond , a mai zis ca nu subzista art. 22 c.p.p,iar in baza art. 184 c.p.c. , instanta civila doreste o alta expertiza grafoscopica la laboratorul de expertiza criminalistic de specialitate bucuresti in temeiul art.201 alin 2. Va intreb, de ce nu a cerut de prima data expertiza asta la bucuresti si a trebuit sa ne judecam 3 ani, pt ca au cerut-o mai intai la Parchetul de pe langa curtea de apel?- Daca fapta nu exista, cum puteam sa am parte de o judecata penala pe fond?eu, ca parat , ce pot sa fac , sa am parte de o judecata penala cu autoritate de lucru judecat in instanta civila? ca sa intelegeti, eu nu vreau sa se ajunga la expertiza desemnata din oficiu de catre instanta civila. exista vreo cale in instanta penala unde s-a dat hotararea definitiva prin sentinta penala , sa am parte de autoritate de lucru judecat pe fond?sau , in instanta civila, dar in alta localitate? nu mai doresc judecarea cazului in instanta unde se judeca acum pt ca se taraganeaza de 3 ani si din motive personale. pot avea parte de un proces in alta parte decat la instanta unde se judeca acum?va multumesc anticipat pt raspuns.
exista o sentinta penala definitiva in baza art. 278 indice 1 aliniat 8 lit. a). Conform art. 278 indice 1 aliniat 11, care zice ca: "in situatia prevazuta de art. 278 alin 8 lit a), pers. in privinta caruia judecatorul, prin Hotarare definitiva, a decis ca nu este cazul sa se inceapa sau sa se redeschida urmarirea penala, nu mai poate fi urmarit pt aceeasi fapta,Afara de cazul cand s-au descoperit fapte sau imprejurari noi ce nu au fost cunoscute de organul de urmarire penala", era urmatoarea cale de urmat, in cazul in care pe parcursul procesului civil s-au descoperit alte inscrisuri ce nu au fost cunoscute de organul de urmarire penala?#-o
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Instanta a facut falsul?

se presupune ca falsul l-au facut paratele. paratele au o sentinta penala definitiva in baza art. 278 indice 1 alin 8 lit. a). urmatoarea cale de atac a reclamantului, nu ar fi trebuit sa fie in instanta penala conf. art. 278 indice 1 alin. 11 , prin redeschiderea penala cu faptele sau imprejurarile noi ce nu au fost cunoscute de organul de urmarire penala?(in speta , inscrisurile care spune ca le-a gasit dupa efectuarea primei expertize grafoscopice)

Instanta a facut falsul?

se presupune ca falsul l-au facut paratele. paratele au o sentinta penala definitiva in baza art. 278 indice 1 alin 8 lit. a). urmatoarea cale de atac a reclamantului, nu ar fi trebuit sa fie in instanta penala conf. art. 278 indice 1 alin. 11 , prin redeschiderea penala?

Aveti dreptul de a depune plangere penala la politie.
Insa,este posibil sa se suspende procesul civil.

pangere penala la politie, impotriva cui? impotriva instantei civile care spune ca art. 184 c.p.c. este perfect aplicabil? urmatoarea cale de atac a sentintei penala, conf. dec. art. 278 indice 1 alin. 8 lit. a), nu trebuia sa fie in instanta penala , prin redeschiderea urmaririi penale conf. art. 278 indice 1 alin 11?
exista o sentinta penala definitiva in baza art.278 indice 1 alin. 8 lit. a). Ca sa fie aplicabil art. 184 c.p.c., intr-o instanta civila, reclamantul trebuia mai intai sa redeschida urmarirea penala cu probele si inscrisurile noi, la instanta penala care a dat sentinta penala definitva???(inainte , sa prezinte probele si inscrisurile noi in instanta civila in baza art. 184 c.p.c? ? ) conform disp.art.278 indice 1 alin 11? pt ca probele si inscrisurile noi, nu au fost cunoscute de organul de urmarire penala,care a dat sentinta penala.si sa se pronunte asupra lor si eventual sa dispuna efectuarea unei alte expertize,care ar fi demonstrat, in urma cercetarilor, daca falsul exista si daca este un caz de judecata penala pe fond? cum se ajunge la judecata penala pe fond, daca in urma expertizelor, nu se demonstreaza falsul? Instanta civila apreciaza ca prevederea art. 184 c.p.c, este perfect aplicabila, nefiind un caz de judecata penala pe fond.deci, falsul urmeaza a fi cercetat in instanta civila conf. art. 184 c.p.c. INTREBARE: de ce nu se cerceteaza de catre instanta penala, de catre organul penal, in baza art. 278 indice 1 alin 11? si cum se ajunge la o judecata penala pe fond, ca sa nu mai fie aplicabil art. 184 c.p.c.? multumesc