avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 153 soluții astăzi
Forum Activitate adriana05

Activitate adriana05

Buna ziua,

Rugamintea mea este sa ma lamuriti in ceea ce priveste situatia in care ma aflu:
incepand cu data de 23 august am intrat in concediu de maternitate in baza PFA-ului pe care il am ; mi-am depus dosarul iar doamna de la Casa de Sanatate m-a sfatuit sa nu suspend inca activitatea pana in Septembrie ( undeva in jurul datei de 15 sept.) cand trebuie sa-mi primesc prima transa de bani si mi-a comunicat faptul ca mai pot realiza venituri in toata aceasta perioada....))) Intrebare: dupa data de 23 august momentul in care am intrat in concediu de maternitate e posibil sa mai realizez venituri ???!!! este necesar sa mai astept mijlocul lui septembrie sau pot sa-mi suspend activitatea sapt .viitoare?

In acelasi timp, din pacate sunt implicata intr-un proces pt. litigii de munca cu societatea la care am lucrat pana in aprilie anul acesta. Concediul de maternitate am putut sa-l iau avand PFA ( infiintat in mai 2012) si platind contributia pt. concedii si indemnizatii, cumulandu-se totodata si veniturile realizate anterior ( ultimele 6 luni). Intrebare: in cazul in care castig procesul si societatea ma reintegreaza ca si angajat, veniturile realizate din salarii se cumuleaza cu cele realizate din activitatea independenta numai in cazul indemnizatiei de crestere copil sau si in cazul concediului de maternitate ?
Va multumesc anticipat si astept cu interes raspunsul dvs.
Buna seara,

Va mai deranjez cu cateva intrebari pentru ca am nevoie de cateva sfaturi; as fi recunoscatoare daca ati putea sa mi le dati.

Initial am avut un concediu medical incepand cu data de 19.04.2012 ( data notificarii ) pana in 27.04.2012.
Dupa care am fost internata din 27.04.2012 pana in data de 03.05.2012 si la externare doctorul specialist mi-a dat un concediu medical pana in data de 14.05.2012, in plus o scrisoare medicala catre medicul de medicina muncii cu recomandarea sa mi se acorde concediul de risc maternal. Luni trebuie sa merg la cabinetul de medicina muncii a intreprinderii si sper sa-mi accepte aceasta scrisoare si referatul din partea doctorului specialist si sa-mi acorde concediul.

Contractul inceta normal pe 30.04.2012, dar am inteles ca avand o continuitate cu concediul angajatorul nu pot incheia contractul - asa mi-a spus doctorul de familie.

In data de 03.05.2012 am primit prin posta o scrisoare inregistrata de catre firma cu 20.04.12 , prin care sunt anuntata ca contractul meu inceteaza conform notificarii si ca prezenta mea incepand cu data de 19.04.12 nu este necesara. ( nr. 1040 )

In plus, am primit o adeverinta medicala in data de 20.04.12 cu un nr de inregistrare anterior ( nr. 1039), in care eu apar in calitate de salariat !! e posibil acest lucru ?

Eu in acest moment nu stiu daca mi-au desfacut contractul de munca, stiu doar ca toate concediile le-au primit prin curierat rapid cu confirmare de primire.

Intrebarea mea este ce pot face in acest moment, adica:
- sa astept sa vad rezultatul procesului care nu stiu cu siguranta cat va dura;
- sa-mi caut un loc de munca pt a avea un venit si sa mi se plateasca contributiile;
- sa incerc sa intru in somaj ( mai am 3 zile in care pot depune actele daca ei mi-au desfacut contractul in 30.04.12 - lucru pe care nu-l stiu )

Va multumesc mult pentru sprijinul acordat si astept raspusul dvs.
In momentul de fata am reusit sa-mi iau concediu medical , dupa care mi se va face o internare si se va prelungi cu concediul de risc maternal. Luni, 30.04.2012 imi inceteaza acest contract de munca dar luandu-mi aceste concedii ar trebui sa reusesc sa suspend incetarea notificarii, datorita faptului ca toate au o continuitate ( asa am fost sfatuita ) ; in acest caz mai trebuie solicitata plata drepturilor salariale si plata obligatiilor ?

Odata cu concediile medicale am trimis firmei si o cerere de suspendare a notificarii pana la terminarea concediului medical prin fan curier.
Va multumesc din suflet pentru sfatul acordat. Am luat deja legatura cu un avocat si vom actiona in instanta in felul urmator:
1. anularea clauzei care prevede perioada de proba de "90 zile lucrate" ;
2. anularea implicita a notificarii si mentinerea contractului pe perioada nedeterminata.

Considerati ca este ok sau credeti ca puteti sa ma ajutati si cu alte sfaturi?
Numai bine si multa sanatate!
Buna seara,
vreau sa va aduc la cunostiinta situatia neplacuta prin care trec si as dori sa-mi dati un sfat cat se poate de util si cat mai repede...
M-am anjajat la o firma in ianuarie 2012, contractul de munca incepand cu data de 03.01.2012, pe o perioada nedeterminata. In 28.03.2012 am instiintat firma in scris ca am ramas insarcinata, iar medicul de familie mi-a dat o adeverinta prin care mi-a recomandat programul de 6h. in data de 19.04.2012 am primit o notificare conf. art. 31 alin. (1) , (3) prin care imi inceteaza contractul de munca cu data de 30.04.2012. ( perioada de proba care apare in CIM este de 90 zile lucratoare !!, ceea ce inseamna mai mult decat 120 zile calendaristice !!)
Din pacate la presiunea angajatorului , am semnat ca am luat la cunostiinta respectiva notificare. Respectiva notificare poate fi suspendata prin luarea unui concediu medical si mai apoi cu concediu de risc maternal ?? ce se mai poate face in acest caz? Va multumesc si astept raspunsul dvs. cat mai repede.