avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Activitate Florina1986

Activitate Florina1986

Buna ziua,

In data de 06.09.2012 mi-am portat numarul de telefon de la o firma de telefonie mobila la alta. In data de 11.09.2012 imi expira perioada contractuala la prima firma. Mi-am platit factura pana la sfarsitul perioadei contractuale, insa de curand am primit o facura cu suma de plata de 100 RON reprezentant taxe si servicii nepurtatoare de TVA. Am sunat la sericiul de relatii cu clientii si mi s-a spus ca acea suma reprezinta taxa de reziliere a contractului care pt. o perioada mai mica de 3 luni pana la incetarea de drept a contractului este de 100 RON. Si aici ma incadrez eu. Eu i-am spus operatoarei ca mi se pare o taxa abuziva si ca nu este normal sa platesc o taxa atat de mare pt. doar 5 zile cat mai erau pana la expirarea contractului. Ea mi-a spus ca ar trebui sa fie normal din moment ce am semnat contractul. Eu cred totusi ca este o taxa exagerat de mare si ilegala din punct de vedere al legii 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori. As vrea sa stiu cat de legala este aceasta taxa. Va multumesc
Va multumesc mult pt raspunsuri. Chiar daca nu stiu sigur ce voi face, macar acum stiu care-mi sunt variantele.
Ma gandeam la varianta in care el sa ramana cu bunurile si sa ma despagubeasca pe mine, insa nu cred ca-si permite. Si el isi doreste sa divortam, dar nu vrea sa renunte la bunuri si nici la copil. In privinta copilului nu-mi fac probleme pt ca este destul de mica si sunt aproape sigura ca-mi va fi incredintata mie, iar el va trebui sa plateasca pensie alimentara.
Este si aceasta o varianta, dar nu cred ca ar avea banii necesari. Pe mine ma ajuta parintii. Apartamentul nu poate fi vandut mai devreme de 5 ani ca sa achitam creditele pt ca este luat prin programul prima casa.
As putea sa-l despagubesc pt avans si rate si sa raman cu rata la creditul prima casa, dar ar mai ramane rata la creditul de nevoi personale care practiv e dubla fata de cea de la creditul prima casa, insa pe o perioada mai mica de doar 10 ani. Banii au fost investiti in apartament.
Buna ziua.
Sunt casatorita din 2009, iar din 2010 am un copil. In 2010 am facut un credit prima casa pe o perioada de 20 de ani impreuna cu sotul la care sunt garant deoarece la momentul respectiv nu aveam un loc de munca. Creditul reprezinta doar 20000 euro din 44000 cat a costat apartamentul, diferenta fiind pusa de noi. Ulterior m-am angajat si am mai facut un credit de nevoi personale la care sunt coplatitor. As dori sa stiu daca in cazul unui divort as putea ramane cu apartamentul. Sotul are un venit aproape triplu fata de al meu, insa rata la creditul prima casa reprezinta aproximativ 50% din venitul meu. In schimb rata la creditul de nevoi personale nu mi-o pot permite. Copilul vreau sa ramana la mine. Motivul divortului este violenta domestica, insa nu am cum sa dovedesc si sunt sigura ca el ar nega. Va multumesc.