avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Activitate Lazarec

Activitate Lazarec

În cadrul măsurii 312 se dorește construcția unui atelier meșteșugăresc care va cuprinde activități prevăzute în anexa 9B dar și o activitate prevăzută în anexa 9A (Activități de creație artistică - 9003).

Cum îmi calculez valoarea eligibilă a construcției în cazul în care prestez și o activitate din anexa 9A?

În funcție de ce criterii îmi calculez valoarea neeligibilă aferentă construcției având în vedere că o să am și activități de creație artistică?
Mulțumesc pentru răspunsuri.

Încă o întrebare:

Ce linii de finanțare există pentru productia si distributia energiei regenerabile?

Este preconizat vreun apel în acest sens?
Am un client care vrea sa acceseze masura 312 pentru înființarea unei hale de producție pentru producția plante medicinale, uleiuri, etc, (se încadrează in codul CAEN 0161 prevăzut în anexa 9).

El dorește ca 25% din investiție să fie în achiziționarea echipamentelor + construcția (FEADR) , iar restul de 75% să meargă în achiziționarea de echipamente pentru producerea energiei regenerabile (PERE). Întrebarea lui a fost dacă trebuie să existe o corelare între capacitatea de producție a echipamentelor de producere a energiei regenerabile ( în acest caz panouri solare) și consumul aferent utilajelor de producție ?

În ghidul solicitantului și în celelalte anexe nu este prevăzută vreo interdicție în acest sens.

De aici a apărut o altă întrebare....
Dacă se poate realizeaza un excedent de energie electrică, aceasta poate fi distribuită în scopul obținerii de venit (ca activitate secundară , bineînțeles)?

În ghidul solicitantului spune clar că producerea de energie din surse regenerabile ca activitate principală, în scopul vânzării este neeligibilă.

Dar ca activitate secundară în cazul în care există un excedent de energie care nu se folosește în procesul de producție?

Vă mulțumesc!
Detin un magazin alimentar de 4 ani de zile in orasul Zalau!

As vrea sa-mi extind afacerea prin deschiderea unei pizzerii cu livrare la domiciliu!
Intrebarea mea este daca pot prin adaugarea unui obiect de activitate secundar sa accesez fonduri prin masura 4.3. din cadrul POR?

Tin sa precizez ca s-au mai deschis pizerii prin masura 4.3. POR dar acestea aveau deja inclus inca de la deschiderea firmei acest cod caen eligibil(5621) !

Trebuie sa realizez activitate timp de un an in cadrul domeniul nou de activitate pentru a putea fi eligibil?

Va multumesc anticipat!