avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Activitate S.C. AMPO COM S.R.L.

Activitate S.C. AMPO COM S.R.L.

Răspuns la discuția plata taxelor judiciare de timbru
Nu vi s-a intamplat sa platiti la CEC taxa de timbru fiscal si apoi sa va duceti cu chitanta la alte institutii (de exemplu la obtinerea carnetului auto, la vanzarea - cumpararea unui autoturism) ?
Puteti plati txa de timbru la organele fiscale din localitatea Dvs. de domiciliu.
Daca s-a schimbat ceva, puteti sa intrebati pentru documentare chiar la ghiseele unde doriti sa achitati taxa de timbru.
Răspuns la discuția Angajament de confidentialitate
In Saptamana financiara, NR.117, 2 IULIE 2007 a aparut articolul Clauzele de neconcurenta in contractul de munca semnat de D.na Paula Sandulescu, Avocat Sova & Partners.
Si eu am semnat asa ceva si a trebuit sa stau un an pe tusa de teama unui proces de concurenta neloiala (atat era termenul cat trebuia sa stau pe tusa, dar putea fi si mai rau).
Conducatorul firmei respective trebuie sa va acorde clauza de neconcurenta, adica sa va dea o suma negociabila, ca re sa compenseze faptul ca va interzice sa lucrati in alta parte.
Daca nu sunteti sigura ca veti mai gasi si alt loc de munca, atunci fiti atenta la ce semnati.
Oricum, dupa Codul Muncii, constrangerea nu poate fi mai mare de doi ani, dupa plecarea din firma, cu conditia de a semna un contract de confidentialitate in care sa fie trecuta si suma negociata pentru clauza de neconcurenta.
Aratati-i patronului ce zice clauza de neconcurentialitate, poate se desteapta si vede ca isi apara interesele fortand ... necunoasterea legislatiei de catre angajatii sai ! Ceea ce este ilegal !!!