avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Activitate claudiola

Activitate claudiola

Buna ziua! Un Ong primeste in baza unui proiect fonduri pentru a ajuta membrii comunitatii sa isi infiinteze diferite forme de organizare (srl, pfa, ii.
etc. ). Si cheltuielile din primul an ale entitatilor sa le suporte ong ul. Cum s ar putea încheia un contract de prestari servicii ( obtinere de fonduri, resurse umane) in care beneficiarul sa fie respectivele societati dar plata sa fie făcută direct de ong? Mulțumesc!
Buna ziua,

Un prieten plecat la munca in afara tarii, a primit de la anaf un extras de cont pe persoana fizica, (cnp) cu o suma considerabila de plata. A fost si s-a interesat la inspectorul de care apartine si acesta i-a spus ca suma provine din anul 2011 si reprezinta niste datorii fata de statul italian neachitate la vremea respectiva. Mai exact angajatorul de atunci nu a platit niste contributii. E posibil? Ce treaba are persoana in cauza, daca angajatorul nu a platit?
multumesc mult pentru raspuns
Buna ziua,

O firma are un singur salariat cu 2 ore pe zi in functia de manager transport. Poate acesta (salariatul) sa aiba si atributii de ssm si psi in conditiile in care are cursurile de 40 de ore? Pe viitor se doreste angajarea a 2-3 soferi pentru camioane.
ii trebuie un alt contract de munca? sau este suficient sa fie adaugate aceste sarcini la fisa postului?
Multumesc mult pentru raspuns.
multumesc mult pentru raspuns
Buna ziua,

Citind pe forumul dvs am aflat ca si parintii care au optat pentru ccc pe 2 ani ar fi putut beneficia de stimulent daca se intorc la munca dupa ce copilul implineste 1 an. Eu m-am intors in campul muncii pentru o perioada de exact 6 luni, apoi am reintrat in concediu. greseala mea a fost ca nu am anuntat autoritatile in timp util si acum am primit somatie de restituire a banilor pentru perioada respectiva. mai pot face ceva retroactiv pentru a beneficia de acel stimulent?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Răspuns la discuția Pot sa reintru in CCC?
Asta presupune ca noul angajator sa fie de acord sa-mi suspende contractul de munca. Ceea ce nu cred, dar voi incerca caci nu am alta optiune.

multumesc pentru raspuns.
Buna ziua!

In august 2011 am intrat in concediu crestere copil pe perioada de 2. In data de 24.04.2012 am incetat suspendarea contractului de munca la firma la care lucram pentru ca mi s-a promis un loc de munca mult mai bun in alta parte, astfel in ziua urmatoare (25.04) eram deja angajata la alta firma. Problema e ca efectiv nu am gasit pe nimeni sa stea cu copilul si as dori sa reintru in ccc. Se mai poate face ceva?