avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Activitate anyka49

Activitate anyka49

Buna ziua ! Sunt nascuta in 1963 .,vchime in munca de 20 ani Sunt pensionata din 2009 de invaliditate cu handicap .Din 2017 am grad accentuat. ,Am zece ani de grupa 1 de munca. Orasul in care locuiesc este cu grad de poluare .Beneficiez de grupa de munca fiind o persoana cu handicap Sau reducerea cu 2/3 din stagiul total de cotizare fiind grad accentuat ?? ? Cand as putea iesi la pensie.pt. limita de varsta . Va multumesc ! Astept raspuns de la dv. !! Multa sanatate !
RECALCULARE PENSIE DE INVALIDITATE.
Salutari ! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.-
Am 57 de ani . Pensionata din 2009 cu handicap. . Am 20 de vechime in munca . si 11 ani de invaliditate. din care 3 ani gradul 2 accentuat, si gradul 3 mediu. Pensia este de 704 lei. Cum ma ajuta certificatul de handicap la recalcularea punctajului. Va multumesc frumos !!
Răspuns la discuția Pensia sociala
Citez : D.le , Carp Mircea ,imi pare foarte rau .. dar va contrazic.. exista pensie . nu cum ziceti d.vs ,, indemnizatie sociala.,,. La mine scrie pe decizie ,PENSIE DE INVALIDITAE ,,
Asa ca vorbim de pensie nu de indemnizatie.. Si trebuie respectata legea pensiilor de toate genurile . etc..))
Răspuns la discuția Pensia sociala
Legea pentru pensia mininima a fost 520 d lei , de unde au dreptul sa imi diminueze aceasta pensie ?.. Nu respectam legea ??.. Indiferent de calcul ??. Unde-i lege nu-i tocmeala nu ??
Răspuns la discuția Pensia sociala
Intrebare :

De ce??

Legea care face aceasta schimbare ??

Va multumesc frumos !!
Răspuns la discuția Pensia sociala
Tocmai asta doream sa zic.. pensia a fost de 520 plus majorarile care sau facut in martie care au fost marita cu 30 lei adica 550 lei, iar acum .. in iunie .. cu gradul 2 de invalitate adica unul mai grav .. am primit o pensie mai mica .. 490 lei pe un cupon care scrie restant ..??? Concluzie.:Care lege din Romania imi diminueza pensia minima de 520 pe care o aveam la gradul 3 si schimband gradul de invaliditate adica gradul 2 accentuaf fara drept de munca pensia este diminunata.. Va rog sa ma ajutati cu lege sau cum se calculeza .. S-a calculat pe genuchi ?? sau .. in nestiinta de cauza.. sau e un fel de coruptie pe fata.. Voi analiza cu mai multi specialisti care fac calcule pt. pensii .. pt. ca in casa de pensi Alexandria mi-am pierdut increderea..
Răspuns la discuția Pensia sociala
Buna seara, Eu ma refeream la 2017: Cele mai mici pensii se majorează din martie

Persoanele care au pensii foarte mici și care primesc indemnizație socială (în trecut, aceasta era cunoscută drept pensie minimă garantată) primesc mai mulți bani începând cu luna martie 2017, conform unui act normativ publicat în Monitorul Oficial.
De la 1 martie 2017, nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari este de 520 de lei, conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 2/2016, ce a modificat Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 6/2009. Mai exact, nivelul a crescut cu 120 de lei față de valoarea anterioară de 400 de lei, de majorare urmând să se bucure peste un milion de persoane, conform Ministerului Muncii
Așadar, 520 de lei a devenit valoarea minimă pe care trebuie să o primească orice pensionar din sistemul public, începând de astăzi. De exemplu, chiar dacă o persoană are stabilită o pensie de 350 de lei, aceasta primește 520 de lei, diferenţa de 170 de lei fiind suportată din bugetul de stat. Până ieri, persoana dată ca exemplu primea în mână 400 de lei, diferența de bani plătită de la bugetul de stat fiind de doar 50 de lei.

Concret, indemnizaţia socială pentru pensionari se stabilește ca diferenţă între nivelul de 520 de lei (valabil de la 1 martie 2017) şi nivelul cuantumului pensiei (cuvenit sau aflat în plată), conform noilor reguli.

Cei care se bucură de această facilitate sunt pensionarii din sistemul public de pensii şi cei din sistemul militar de pensii, indiferent de data pensionării, care au domiciliul în România și au pensia mai mică decât nivelul indemnizaţiei sociale, adică primesc mai puțin de 520 de lei (de la 1 martie 2017).
Discuție Pensia sociala
Buna ziua, avand in vedere ca de la 1 martie 2017, nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari este de 520 de lei. mi-e nu mi s-a dat aceasta indemnizatie in luna iunie.Eu am primit o pensie de invaliditate4 de 490 lei.
Eu am fost pensionar din 2009 de invaliliditae.la gradul 3 pana in 5 aprilie 2017 cand mi s-a schimbat gradul de boala trecand la gragul 2 accentuat. . Prin urmare acestui fapt eu am primit pensia de 490 dupa calculul facut de cei de la casa de pensii. ( vechime ani cotizabili 20. , nascuta 03.03. 1963,(ani 54), Varsta inscrieri la pensie este de 46 ani,7 luni ,pensie de asiguarare socila de 430 lei. ??pct. mediu anual 0.46878, nr. de pct. realizate 15.50895..indice de corectie 0, st. de cotizare nu l-au calculat .??. Rog sa raspundeti dac este normal sa am pensia sub 520 desi am gradul 2 accentuat de invliditate. Va multumesc frumos.
Singura intrebare este :
Pot sa primesc pensia marita ?? Sau diminuata ??
Noi prnsionari de invaliditate nu intram la oala cu toti pesionarii , stagii de cotizare .. nu poate fi integral pt. ca boala nu iti permite sa cotitezi 25 de ani . Cred ca boala nu alege stagii de cotizare nu ?? Cred ca alege omul ... Legea nu trebuie sa inalce dreptul la viata ccea ce mi cred ca mi s-a inclcat . ,,,. Va multumesc din suflet pentru toate rapunsurile date !
Buna sera , Va multumesc frumos de explicatie.. dar credeti ca as putea sa ma incdrez in :
Legea nr. 263/2015 ,, pentru ca nu este o deschidere noua ?? Este doar o recalculare ..))
De la gradul 3 la gradul .2 de invaliditate ....)))
Pentru ca in raspunsul anterior in Legea 19/200 vad ca imi diminueaza pensia. Credeti ca nu incalca drepturile omului ?

Singura intrebare este :
Pot sa primesc pensia marita ?? Sau diminuata ??
Noi prnsionari de invaliditate nu intram la oala cu toti pesionarii , stagii de cotizare .. nu poate fi integral pt. ca boala nu iti permite sa cotitezi 25 de ani . Cred ca boala nu alege stagii de cotizare nu ?? Cred ca alege omul ... Legea nu trebuie sa inalce dreptul la viata ccea ce mi cred ca mi s-a inclcat . ,,,. Va multumesc din suflet pentru toate rapunsurile date !


[mesaj editat - 1.3 din regulament]