avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1285 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate musa_arona

Activitate musa_arona

Înțeleg . ce anume trebuie sa cer la partaj ( înțeleg că pot cere că partea mea sa revină sub forma unei sulte dar dacă soțul nu are de unde sa mi de-a bani efectiv cum pot ajunge să cumpăr garsoniera? Se poate încheia act de v/cumparare fara transfer bancar și doar specificând că se cumpără cu cota parte din apartament?

gi-jane2 a scris:

Nu e bine. Donatia poate fi atacata de ambii fii daca le incalca rezerva succesorala.
Faceti act de vânzare cumpărare, dvs practic, cumparati cu banii de pe cota dvs, in urma partajului de la casa.

Bună ziua. Doresc să divorțez . Am propus soțului divorț prin notar și partaj . Bunuri comune , un apartament și mașina , datorii un împrumut în curs de finalizare pe numele meu cu soț coplatitor . Soțul nu dorește să vindem apartamentul și vrea să cedez partea mea in schimbul unei garsoniere pe care o deține soacra mea și pe care aceasta sa mi facă act de donație cat inca suntem căsătoriți. Știu că un bun donat chiar și în timpul căsniciei este bun personal și nu va face obiectul partajului. Întrebarea mea este : daca accept, ulterior divorțului și partajului actul de donație va putea fi atacat de aceștia sau altcineva( cumnatul meu eventual) .