Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate musa_arona

Mulțumesc pentru răspuns!
Ințeleg că în privința partajului, la prima varianta de care ați vorbit ar însemna,
1 sa divorțăm și intretimp. să vindem apartamentul și apoi să facem partajul la notar unde sa se specifice în actul de partaj că am vândut ap și suma se împarte la jumătate
2 dupa divorț sa depunem actele pentru partaj la notar și acolo se va preciza in actul de partaj că vom vinde apartamentul și vom împărții suma in jumatate?
Bună ziua. Am și eu o întrebare.
Vreau sa divorțez prin notar ,divorț fara copii minori, bunuri comune un apartament , o mașină și datorii un împrumut de nevoi personale pe numele meu cu soțul coplatitor.
Am căzut de acord să vindem apartamentul și să primească fiecare 1/2 din suma . Soțul nu are bani sa mi plătească sulta că să rămână cu apartamentul după cum dorea și de aceea nu vrem să băgăm la partaj apartamentul. Am convenit sa mi lase la partaj ( tot prin notariat) mașina și eu sa achit ce mai e de achitat din împrumut singura.
Am băgat la vânzare apartamentul dar cum e de înțeles nu se va vinde peste noapte,
Intrebarea mea este următoarea: daca vreau sa băgăm între timp actele de divorț (( asi vrea sa mă eliberez dpdv financiar și salariu sa devină bun propriu și așa să mă pot organiza cu plățile și rata la bancă plus că vreau sa iau un împrumut pe viitor ptr altă locuință) și să spunem că apartamentul nu se vinde până trec cele 30 de zile și semnam actul de divorț , putem continua cu vânzarea apartamentului și după? Sau va trebui să băgăm la partaj și apartamentul ? Menționez că soțul dorește să rămână în acest caz cu apartamentul dar nu are bani sa mi plătească sulta.
Dorim sa divorțăm la notar dar înainte de asta vrem să vindem apartamentul pentru a nu-l mai introduce la partaj . Se poate cere să se precizeze in contractul de vânzare ca suma obținută sa fie platita in 2 conturi bancare separate respectiv al meu și al soțului și să cerem să se precizeze că sumele obținute de fiecare sunt bunuri proprii?
Bună ziua, daca dorim sa facem un contract de schimb între 1 ap cu 3 camere și 1 garsoniera suntem obligați să dăm diferența chiar daca cel care dă ap cu 3 camere nu dorește?
Înțeleg . ce anume trebuie sa cer la partaj ( înțeleg că pot cere că partea mea sa revină sub forma unei sulte dar dacă soțul nu are de unde sa mi de-a bani efectiv cum pot ajunge să cumpăr garsoniera? Se poate încheia act de v/cumparare fara transfer bancar și doar specificând că se cumpără cu cota parte din apartament?

gi-jane2 a scris:

Nu e bine. Donatia poate fi atacata de ambii fii daca le incalca rezerva succesorala.
Faceti act de vânzare cumpărare, dvs practic, cumparati cu banii de pe cota dvs, in urma partajului de la casa.

Bună ziua. Doresc să divorțez . Am propus soțului divorț prin notar și partaj . Bunuri comune , un apartament și mașina , datorii un împrumut în curs de finalizare pe numele meu cu soț coplatitor . Soțul nu dorește să vindem apartamentul și vrea să cedez partea mea in schimbul unei garsoniere pe care o deține soacra mea și pe care aceasta sa mi facă act de donație cat inca suntem căsătoriți. Știu că un bun donat chiar și în timpul căsniciei este bun personal și nu va face obiectul partajului. Întrebarea mea este : daca accept, ulterior divorțului și partajului actul de donație va putea fi atacat de aceștia sau altcineva( cumnatul meu eventual) .